Η Φενέρ ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα στην βραδιά του Καλάθη

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Φενέρ ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα στην βραδιά του Καλάθη

Νίκος Καλαμπάκας 21:57 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 21.03.2024

Ισοπεδωτική ήταν η Φενέρ απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους υποδέχθηκαν τους Καταλαναούς και πήραν εύκολη νίκη με σκορ 88-74.

Την 19η της φετινή νίκη στην Euroleague πήρε η Φενέρ, αφού επικράτησε στην Τουρκία της Μπαρτσελόνα με σκορ 88-74. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ουίλμπεκιν που σημείωσε 18 πόντους, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Γκούντουριτς και Καλάθης και από 12 οι Μπιμπέροβιτς και Ντέιβις.

Πρόσωπο του αγώνα ο Νικ Καλάθης ο οποίος ξεπέρασε σε κλεψίματα τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και γρήγορα έδειξε τις διαθέσεις της στους Καταλανούς. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους Ντόρσεϊ και Γκούντουριτς να βρίσκουν το χέρι τους και να οδηγούν τους συμπαίκτες τους επιθετικά, φτάνοντας στο 23-11 της 1ης περιόδου σχετικά άνετα.

Θα περίμενε κανείς την αντίδραση των Καταλανών, ωστόσο το σενάριο εκτυλίχθηκε διαφορετικά. Η Φενέρ αντί να χαλαρώσει αύξησε την πίεσή της και έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους, ανεβάζοντας συνεχώς την τιμή της διαφοράς. Στο ημίχρονο οι Τούρκοι ήταν μπροστά με 46-25 και έδειχναν απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Ωστόσο η Μπάρτσα δεν θα πουλούσε τόσο εύκολα το... τομάρι της. Οι Καταλανοί με αντεπίθεση διαρκείας και με επιθετικούς τους άξονες τους Μπριθουέλα, Ερνάνγκομεθ και Λαπροβίτολα επέστρεψαν δυναμικά στην 3η περίοδο και κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Οι μπλαουγκράνα έπαιρναν ώθηση από την άμυνά τους και στο 30' είχαν καταφέρει να ρίξουν τη διαφορά στους 5 πόντους (62-57) και παράλληλα είχαν καταφέρει να γεμίσουν αμφιβολίες το μυαλό των Τούρκων όσον αφορά την υπόθεση νίκη.

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου η Μπάρτσα έφτασε στο -3 (62-59), όμως κάπου εκεί οι Τούρκοι πήραν ξανά... μπροστά και έχοντας τον Μπιμπέροβιτς σε εξαιρετική κατάσταση, κατάφεραν γρήγορα να ξεμακρύνουν πάλι. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έφτασαν ξανά στο +14 (82-59) και κάπως έτσι πήραν την 19η φετινή τους νίκη στην Euroleague.

MVP

Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς βρήκε τις λύσεις μαζί με τον Ουίλμπεκιν όταν η ομάδα του απειλήθηκε, όμως ο τίτλος θα πάει στον 1ο γιατί με κομβικά τρίποντα έδωσε ανάσες στη Φενέρ όταν αυτή απειλήθηκε από τους Καταλανούς.

Το κλειδί του αγώνα

Η ψυχραιμία των Ουίλμπεκιν και Μπιμπέροβιτς όταν η Μπαρτσελόνα επιχείρησε την αντεπίθεσή της. Οι δύο παίκτες της Φενέρ σημείωσαν τρίποντα - μαχαιριές κι έδωσαν αφάλεια στην ομάδα τους όταν αυτή είδε τους Καταλανούς να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σκορ.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Φενέρ φιλοξενείται από την Αρμάνι ενώ η Μπαρτσελόνα από τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητές

Mπολτόζερ, Μπίσανγκ και Καρντούμ

Δεκάλεπτα: 23-11, 46-25, 62-57, 88-74

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης