Πρώτος στη λίστα των κορυφαίων «κλεφτών» της Euroleague ο Νικ Καλάθης

Νικ Καλάθης

i

Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Πρώτος στη λίστα των κορυφαίων «κλεφτών» της Euroleague ο Νικ Καλάθης

Νίκος Καλαμπάκας 20:29 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 20.03.2024

Ο Νικ Καλάθης απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη λίστα με τους κορυφαίους «κλέφτες» της Euroleague αφού στην αναμέτρηση της Φενέρ με την Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

H Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Τουρκία σε ένα ματς που απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για τον Έλληνα γκαρντ, Νικ Καλάθη.

Ο Καλάθης έκανε το κλέψιμο που του έλειπε για να προσπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη λίστα των κορυφαίων παικτών σε κλεψίματα κόντρα στη Μπαρτσελόνα και πλέον η κορυφή του ανήκει!

Ο γκαρντ της Φενέρ πλέον έχει ξεπεράσει τα 434 κλεψίματα στη διοργάνωση, ρεκόρ που είχε ισοφαρίσει στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Μπασκόνια, πιάνοντας στην κορυφή της λίστας τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στη σημερινή (20/3) αναμέτρηση της τουρκικής ομάδας με την Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης πάτησε την κορυφή και φιγουράρει πρώτος και καλύτερος στη λίστα με τους κορυφαίους «κλέφτες» της διοργάνωσης.

Ο Καλάθης είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Διαμαντίδη στην 27η αγωνιστική της φετινής Euroleague και χρειάστηκε να περιμένει άλλες δύο προκειμένου να ξεπεράσει τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας της Φενέρ είναι και πρώτος σε ασίστ στη διοργάνωση και ο μόνος παίκτης που έχει σπάσει το φράγμα των 2000 τελικών πασών στη διοργάνωση.