O Νικ Καλάθης λίγο πριν την κορυφή - Χρειάζεται άλλο ένα κλέψιμο για να περάσει τον Διαμαντίδη!
i

© EuroLeague Basketball

O Νικ Καλάθης λίγο πριν την κορυφή - Χρειάζεται άλλο ένα κλέψιμο για να περάσει τον Διαμαντίδη!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 02.03.2024

Δεν αποκλείεται στην 28η αγωνιστική της EuroLeague, την ίδια μέρα που ο Μάικ Τζέιμς θα περάσει τον Βασίλη Σπανούλη και θα γίνει η πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, o Νικ Καλάθης να ρίξει από την κορυφή τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Και να γίνει αυτός ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα στη διοργάνωση.

Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της EuroLeague. Και ο μόνος που έχει σπάσει το φράγμα των 2.000 τελικών πασών. Ο Νικ Καλάθης της Φενέρμπαχτσε, σύντομα θα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής και την... θέα που προκύπτει από αυτήν, σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία.

Στη νίκη της Παρασκευής (1/3) επί της Μπασκόνια, ο πολύπειρος Ελληνοαμερικάνος γκαρντ ήταν ο ενορχηστρωτής της επίθεσης των Τούρκων, αλλά δεν παρέλειψε να φροντίσει ώστε να ανταποκριθεί και στα αμυντικά του καθήκοντα. Σε αυτά που το κλέψιμο είναι πάντα στο μυαλό του. Έκανε δύο τέτοια και έφθασε τα 343 στο σύνολο της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Έτσι, έφθασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και θρύλο της διοργάνωσης, ο οποίος σύντομα θα κατέβει από το Νο 1 όλων των εποχών. Κι αυτό θα συμβεί όταν ο Νικ Καλάθης κάνει ένα ακόμα κλέψιμο.

Ναι μεν οι περισσότεροι έχουν επικεντρωθεί στην ώρα και στην στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θα περάσει τον Βασίλη Σπανούλη και θα γίνει ο μέγας σκόρερ της EuroLeague (του απομένουν άλλοι 12 πόντοι), αλλά ο Καλάθης συνεχίζει να αναβαθμίζει τη θέση του και τις επιδόσεις του.

Φέτος, ο 35χρονος πόιντ γκαρντ, στην 12η σεζόν του στη διοργάνωση (οκτώ με τον Παναθηναϊκό, δύο με την Μπαρτσελόνα και άλλες δύο με την Φενέρμπαχτσε) έχει 6,7 πόντους, 4,7 ασίτ και 3,7 ριμπάουντ μέσο όρο. Και ένα κλέψιμο ανά αγώνα, που αν το... τηρήσει, τότε στην 28η αγωνιστική και στο ματς με αντίπαλο την Ρεάλ στη Μαδρίτη (7/3) θα περάσει τον Διαμαντίδη.

Οι καλύτεροι «κλέφτες» όλων των εποχών

🏀 434 / Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε)
🏀 434 / Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)
🏀 364 / Ρούντι Φερνάντεθ (Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης)
🏀 335 / Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι)
🏀 330 / Γιαν Βέσελι (Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα)
🏀 327 / Νάντο Ντε Κολό (Βαλένθια, ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Βιλερμπάν)
🏀 322 / Πάμπλο Πριχιόνι (Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης)
🏀 305 / Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Εστουδιάντες, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης)
🏀 296 / Κώστας Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός)
🏀 285 / Κάιλ Χάινς (Μπάμπεργκ, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο)
🏀 276 / Μάικ Τζέιμς (Μπασκόνια, Παναθημαϊκός, Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ, Μονακό)
🏀 273 / Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός)