Ο Τζέιμς έκανε πάλι... όργια και η Μονακό υπέταξε με φοβερή ανατροπή τη Φενέρ

Μονακό - Φενέρ

i

Photo by Alfonso Cannavacciuolo/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Τζέιμς έκανε πάλι... όργια και η Μονακό υπέταξε με φοβερή ανατροπή τη Φενέρ

Νίκος Καλαμπάκας 23:34 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 03.02.2024

Η Μονακό βρέθηκε να χάνει επί τρία δεκάλεπτα από τη Φενέρ, όμως στην τελευταία... στροφή έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 76-69. Κορυφαίος του αγώνα ο Μάικ Τζέιμς.

Μονακό και Φενέρμπαχτσε έδωσαν σκληρή μάχη στο Πριγκιπάτο με τους γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στη νίκη με σκορ 76-69 χάρη σε μια φοβερή ανατροπή, μπροστάρης της οποίας ήταν ο Μάικ Τζέιμς που σημείωσε 23 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ,. 

Η Φενέρ φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πόδια της και ήταν κυρίαρχη στο 1ο δεκάλεπτο του αγώνα. Οι Τούρκοι έβρισκαν συνεχώς στόχο, γεγονός που εκνεύριζε τους γηπεδούχους και ήταν η ομάδα που έδινε τον ρυθμό στον αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 4 πόντους (21-25).

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στη 2η περίοδο. Η Μονακό κυνηγούσε το σκορ την ώρα που η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διατηρούσε το προβάδισμά της και είχε τον ρόλο του οδηγού. Στο ημίχρονο μάλιστα οι Τούρκοι είχαν ανεβάσει τη διαφορά στους 9 (36-44).

Η Μονακό προσπαθούσε να μαζέψει το σκορ και σε ένα σημείο τα κατάφερε στο γ' δεκάλεπτο. Ο Μάικ Τζέιμς έδινε τον ρυθμό για την ομάδα του Πριγκιπάτου, ωστόσο η... δουλειά δεν είχε γίνει στο τέλος της περιόδου, αφού οι Τούρκοι στο 30' προηγούνταν με 61-55.

Η πολυπόθητη ανατροπή ήρθε στην τελευταία περίοδο και με εμφατικό τρόπο. Οι Γάλλοι γκάζωσαν, οι Τούρκοι μπλόκαραν και κάπως έτσι η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έφτασε στη 15η της φετινή νίκη στην Euroleague.

MVP

Ο συνήθης... ύποπτος Μάικ Τζέιμς ήταν για μια ακόμα φορά ο κινητήριος μοχλός της Μονακό. Σκόραρε, μοίραζε ασίστ και ήταν ο κύριος λόγος που οι Μονεγάσκοι έκαναν την ανατροπή.

Το κλειδί του αγώνα

Το μπλακ άουτ της Φενέρ στην τελευταία περίοδο έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να προσπεράσουν κι έκτοτε δεν έχασαν ποτέ τα ηνία του αγώνα.

Επόμενη αγωνιστική

Η Μονακό φιλοξενείται από τη Βίρτους ενώ η Φενέρ ταξιδεύει στην Ελλάδα για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Διαιτητές

Γιαβόρ, Φούφης και Μπάλακ

Δεκάλεπτα: 21-25, 36-44, 55-61, 76-69

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής