Μουστάφα Φαλ: Σκοράρει με 70.8 % και είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος στα δίποντα στην ιστορία της Euroleague

Μουστάφα Φαλ

i

© Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Μουστάφα Φαλ: Σκοράρει με 70.8 % και είναι ο δεύτερος πιο εύστοχος στα δίποντα στην ιστορία της Euroleague

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 14:07 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 06.12.2023

Ο Μουστάφα Φαλ του Ολυμπιακού καταγράφει ασύλληπτα ποσοστά και έχει μπροστά του μόνο τον Ντόντα Χολ της Μονακό σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα.

Ο Μουστάφα Φαλ του Ολυμπιακού έχει πραγματικά εντυπωσιακά στατιστικά έως τώρα στην τετραετή καριέρα του στην Euroleague. Ο θηριώδης Γάλλος σέντερ έχει καταφέρει από το πέρασμα του στη Βιλερμπάν και τον Ολυμπιακό να γίνει ο δεύτερος πιο εύστοχος σε δίποντα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου. .

O Φαλ είναι ένας σέντερ ύψους 2 μέτρων και 18 εκατοστών, ο οποίος έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχει πλουραλισμό στο παιχνίδι του και επικεντρώνεται στη διαρκή βελτίωση των ποσοστών του, γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός δεν περιμένει από εκείνον να σκοράρει 20 και 30 πόντους ανά αγώνα. Την τελευταία τετραετία που αγωνίζεται στην Euroleague, έχει πετύχει 378 δίποντα σε σύνολο 534 προσπαθειών και όλα αυτά σε 118 αγώνες.

Ευστοχεί δηλαδή στο εντυπωσιακό 70.8% των διπόντων που εκτελεί, νούμερο που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από το Ντόντα Χολ της Μονακό που έχει ποσοστό 74.4%. Ο ψηλός της ομάδας του Πριγκιπάτου ωστόσο έχει πολύ λιγότερα παιχνίδια (87), μένοντας στο παρκέ και 4μιση λεπτά λιγότερο από τον “δεινόσαυρο” του  Ολυμπιακού.

Στις 11 πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν και παρά τη σταδιακή του ένταξη λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο Φαλ είναι σταθερός με 69.8% (30/43) στα δίποντα. Το ποσοστό του στις βολές βέβαια προβληματίζει (9/22, 40.9%).

Ο τρίτος στο κλειστό club με πάνω από 70% είναι ο παλαίμαχος Σάσα Καούν με 70.2%. Και εκείνος δεν έμενε στο παρκέ όμως πάνω από 18′. O σέντερ των «ερυθρολεύκων» έχει εντάξει στο παιχνίδι του κι’ άλλο ένα στοιχείο, την πάσα. Έχει κατά μέσο όρο 1,8 ασίστ ανά ματς, αριθμό που συχνά ξεπερνά, ενώ πρόσφατα σημείωσε triple-double στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μοιράζοντας 11 ασσιστ !

Ο «δεινόσαυρος» του Ολυμπιακού έχει βρει την μπασκετική του Ιθάκη στον Πειραιά. Έχει δεθεί με τον κόσμο του Ολυμπιακού και δίπλα στον Γιώργο Μπαρτζώκα βελτιώνεται διαρκώς, έχοντας πλέον μετατραπεί σε έναν σύγχρονο ψηλό - φόβητρο σε όλη την Ευρώπη!.