Η Μπάγερν αντιστάθηκε στο «πνίξιμο» της Βαλένθια

Μπάγερν - Βαλένθια

i

Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπάγερν αντιστάθηκε στο «πνίξιμο» της Βαλένθια

Νίκος Καλαμπάκας 23:33 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 01:06 - 29.12.2023

Με κορυφαίο της παίκτη τον Μπολμάρο που σημείωσε 13 πόντους, η Μπάγερν βρήκε τις λύσεις απέναντι στη φοβερή άμυνα της Βαλένθια και επικράτησε των Ισπανών με σκορ 85-84.

Φοβερό ματς έγινε στο Μόναχο, εκεί όπου η Μπάγερν επικράτησε της Βαλένθια με σκορ 85-84. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το αντίδοτο στη σκληρή άμυνα των Ισπανών και τελικά έφυγαν με τη νίκη η οποία είναι η 8η τους στο φετινό πρωτάθλημα της Euroleague. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Κάθε παιχνίδι της Βαλένθια στηρίζεται στο χαμηλό σκορ και τις σκληρές άμυνες κι έτσι έγινε και στη Βαυαρία. Οι Ισπανοί δεν άφησαν τη Μπάγερν να «αναπνεύσει» και με όπλο τους την αμυντική τους λειτουργία, κατάφεραν να πάνε το ματς στα μέτρα τους. Στο 10' το σκορ έγραφε 16-16, ενώ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα ενός πόντους (39-38).

 Οι δύο ομάδες αβέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στην 3η περίοδο όμως καμία δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας, με συνέπεια το θρίλερ να συνεχιστεί και στο δεκάλεπτο αυτό. Το σκορ ανένηκε λίγο, όμως οι αντίπαλοι συνέχισαν να πηγαίνουν... χέρι - χέρι με τη Βαλένθια τελικά να πηγαίνει στο τάιμ άουτ της περιόδου με δύο πόντους διαφορά (60-62). 

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει χαρακτήρα... θρίλερ και οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να κρατάνε το κοινό τους σε αγωνία. Η Βαλένθια συντηρούσε ένα προβάδισμα 2-4 πόντων και έδειχνε να ελέγχει τη ροή του αγώνα, όμως η Μπάγερν ήταν... πεισματάρα και δεν άφηνε την αντίπαλό της να ξεφύγει και να νιώσει «άνετη». Μάλιστα, οι Βαυαροί κατάφεραν να προηγηθούν με 73-71 παίρνοντας εκείνοι τον ρόλο του οδηγού, 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. 

Ο Ομπστ με βολές έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του (76-71) και η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά των Γερμανών. Ο Κρις Τζόουνς μείωσε στους 3 (76-73), όμως ο Λούτσιτς «πυροβόλησε» από το τρίποντο για το 79-73. 

Η Μπάγερν είχε πάρει για τα καλά το πάνω χέρι και φαινόταν πιο αποφασισμένη για τη νίκη, έχοντας υπέρ της και το μομέντουμ όμως οι Ισπανοί επέστρεψαν γρήγορα και μείωσαν ξανά στον πόντο (80-79). Το παιχνίδι ήταν πραγματικό θρίλερ και στο λεπτό που απέμενε η γηπεδούχος ομάδα είχε την πρωτοπορία, ενώ πήγε το σκορ στο 85-84 και στην τελευταία επίθεση ο Κρις Τζόουνς απέτυχε να ισοφαρίσει από το τρίποντο. Έτσι, οι παίκτες του Λάσο έφτασαν στην 8η φετινή τους νίκη.

MVP

Βάση στατιστικής ήταν ο Μπολμάρο, όμως η αλήθεια είναι ότι όλη η ομάδα της Μπάγερν λειτούργησε εξαιρετικά, με τους Μπολμάρο, Λούτσις, Μπράνκοβιτς και Μπούκερ να ξεχωρίζουν. 

Το κλειδί του αγώνα

Η Μπάγερν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στον ρόλο του οδηγού στην 4η περίοδο, όταν η Βαλένθια έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Οι Βαυαροί επικράτησαν στον τομέα των ριμπάουντ, γεγονός που τους βοήθησε να έχουν περισσότερες επιθέσεις σε ένα κλειστό παιχνίδι. 

Η επόμενη αγωνιστική

Η Βαλένθια υποδέχεται την Εφές ενώ η Μπάγερν δοκιμάζεται στην έδρα της Βίρτους. 

Διαιτητές

Μπελόσεβιτς, Ρέιτσιτς, Χάτζιτς

Δεκάλεπτα: 16-16, 38-39, 60-62, 85-84

Δείτε την αναμέτρηση play by play

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!