«Τα σχολεία στη Λετονία έβαλαν τηλεόραση για τρεις ώρες στις τάξεις για να δουν το ματς με τη Γερμανία» (vid)

«Τα σχολεία στη Λετονία έβαλαν τηλεόραση για τρεις ώρες στις τάξεις για να δουν το ματς με τη Γερμανία» (vid)

Δημήτρης Χούπης 19:50 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 07.09.2023

Ο προπονητής της Λετονίας Λούκα Μπάνκι σε συνέντευξη Τύπο που έδωσε ανέφερε πως το ματς με τη Γερμανία, το είχαν βάλει στα σχολεία για να το παρακολουθήσουν τα παιδιά.

Η Λετονία είναι σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη του Mundobasket 2023. Έφτασε στους «8» της διοργάνωσης, όπου απέναντι στη Γερμανία έφτασε ένα σουτ μακριά από τα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Μάλιστα για τους αγώνες κατάταξης, η χώρα από τη Βαλτική επικράτησε της Ιταλίας 87-82 και θα παίξει απέναντι στη Λιθουανία για την πέμπτη θέση.  Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τους Ιταλούς, ο προπονητής της Λετονίας, Λούκα Μπάνκι, ανέφερε πως στα σχολεία στη χώρα παρακολούθησαν για τρεις ώρες το παιχνίδι με τη Γερμανία. 

Κάτι αρκετά αξιοθαύμαστο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ. Μάλιστα το ίδιο είχαν κάνει και οι Λιθουανοί στον αγώνα με τη Σερβία. «Κάνουν τρομερά πράγματα για να προωθήσουν το μπάσκετ στη χώρα. Χθες έβαλαν τηλεοράσεις στις τάξεις των σχολείων για να δουν τα παιδιά τον αγώνα.

Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»
FIBA WORLD CUP

14:45 - 06.09.2023

Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»

Η Λετονία έφτασε μια ανάσα από μια πολύ σπυοδαία νίκη και ο Λούκα Μπάνκι, μιλώντας στο Sportal, δήλωσε περήφανος για την εικόνα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα.

Λάβαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο τα οποία μοιράστηκα με τους παίκτες στη συνομιλία που έχουμε, πριν πάω στο για ύπνο. Ήθελα να τους δείξω τα παιδιά να βλέπουν το παιχνίδι και να τους δώσω να καταλάβουν ότι γίνονται πρότυπα για αυτά τα παιδιά. 

Και τα πρότυπα πρέπει να εμπνέουν τους ανθρώπους. Ο κόσμος απόψε περίμενε ακόμα μία επίδειξη που θα είχε ιδιαίτερη αξία. Τους αξίζει να γίνουν πρότυπα. Είναι θέμα συμπεριφοράς, γιατί δεν είναι τα ονόματα, αλλά η συμπεριφορά είναι αυτή που τους κάνει να είναι ιδιαίτεροι», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr 

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: