Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»

Λούκα Μπάνκι

i

FIBA

Ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal: «Περήφανος για την προσπάθεια, ήταν καλό το σουτ του Μπέρτανς»

Χρήστος Τσάλτας 14:45 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 06.09.2023

Η Λετονία έφτασε μια ανάσα από μια πολύ σπυοδαία νίκη και ο Λούκα Μπάνκι, μιλώντας στο Sportal, δήλωσε περήφανος για την εικόνα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αποστολή στη Μανίλα

Πόσο απέχει ο θρίαμβος από την απογοήτευση; Ένα σουτ. Για ην ακρίβια και στην περίπτωση της Λετονίας, ιδίως, ένα τρίποντο δια χειρός Ντάβις Μπέρτανς. Η χώρα της Βαλτικής έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στην Γερμανία, κατάφερε να μείνει στο ματς ακόμα κια όταν η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα και στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

Το σουτ του Ντάβις Μπέρτανς στην εκπνοή όμως δεν βρήκε στόχο και έτσι γράφτηκε ο επίιλογος σε ένα «τρελό» παιχνίδι, που βρήκε τους Γερμανούς νικητές.

«Έμεναν 5 δευτερόλεπτα, διασχίσαμε το γήπεδο όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και σουτάραμε ένα τρίποντο. Μςε τον Ντάβις, που ποτέ δεν ξέρεις. Τέτοια σουτ μπορεί να τα βάλει», ανέφερε ο Λούκα Μπάνκι στο Sportal σχετικά με το τελευταίο σουτ της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στην περηφάνια που νιώθει για όλα τα μέλη της ομάδας.

«Για ακόμα μια φορά είμαι πολύ περήφανος. Τα παιδιά έκαναν εκπληκτική προσπάθεια για ακόμα μια φορά. Φυσικά μέσα στο παιχνίδι είχαμε κάποια πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε. αλλά ήταν ένα παιχνίδι μιας κατοχής και είχαμε πολλά πράγματα να πιστέψουμε. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες πρέπει να είσαι τέλειος. Το μυαλό μου είναι μόνο σε αυτούς τους παίκτες, να τους κρατήσω την ενέργεια ως το τέλος του τουρνουά, με δύο παιχνίδια να μένουν και να τελειώσουμε τη διοργάνωση όσο το δυνατόν πιο δυνατά και να κάνουμε περήφανο και τον κόσμο στη Λετονία που μας βλέπει», ήταν τα λόγια του.

Πλέον η Λετονία καλείται να αφήσει πίσω την απογοήτευση και να εστιάσει στα παιδχνίδια για τις θέσεις 5-8, ώστε να τελειώσει το τουρνουά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε μια ιστορική, από κάθε άποψη, πορεία στη διοργάνωση.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: