Ο Άρτουρς Κούρουκς, η πρόκληση του Σρέντερ και η νέα σεζόν με τον Προμηθέα

Άρτουρς Κούρουκς

Ο Άρτουρς Κούρουκς, η πρόκληση του Σρέντερ και η νέα σεζόν με τον Προμηθέα

Χρήστος Τσάλτας 10:10 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 06.09.2023

Η Λετονία ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι, απέναντι στη Γερμανία, για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Αρτουρς Κούρουκς αναμένεται να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδία, στον τομέα της άμυνας, με την εικόνα του στο τουρνουά να δειχνει πως ο Προμηθέας πέτυχε διάνα με την αποκτησή του.

Αποστολή στη Μανίλα

Μια από τις πιο ωραίες ιστορίες στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, στη Μανίλα, είναι η Λετονία. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, κόντρα στα προγνωστικά, όχι μόνο κατάφερε να βρεθεί στον δεύτερο γύρο, αλλά σε λίγη ώρα θα παίξει το πιο μεγάλο παιχνίδι στην ιστορία της, τον προημιτελικό απέναντι στην Γερμανία.

Ένα παιχνίδι που περιμένου όλοι εντός των τειχών. Από τον Μπάνκκι και τους παίκτες του, μέχρι τον κόσμο της ομάδας που ταξίδεψε και στη Μανίλα για να στηρίξει την προσπάθεια.

Για τους Λετονούς η πρόκληση είναι τεράστια, όπως και η επιθυμία για μάχη. Για αρκετούς μάλιστα είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας τους, με τον Άρτουρς Κούρουκς να είναι ένας εξ αυτών.

«Είναι το πρώτο μας Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε πεινασμένοι και είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό παιχνίδι στην καριέρα μου και το πιο ξεχωριστό είναι πως θα είμαστε μαζί με τον κόσμο μας», ανέφερε μιλώντας στο Sportal ο νέος άσος του Προμηθέα, που στην αναμέτρηση με την Γερμανία θα κληθεί να περιορίσει τη δράση του Ντένις Σρέντερ.

Μια αποστολή πάρα πολύ δύσκολη, για την οποία όμως είναι 100% έτοιμος. «Νιώθω ασφάλεια γιατί έχω τους συμπαίκτες μου να με στηρίζουν», εξήγησε όσον αφορά την παρουσία του στην άμυνα, για να προσθέσει. «Αυτό με κάνει να είμαι πιο κοντά στη μπάλα και να ρισκάρω. Είναι ομαδική η άμυνα και εγώ παυτό που θέλω είναι να καταστρέψω λίγο το ρυθμό του».

Τι πρέπει να κάνει η Λετονία, όμως για να μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερ; «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», ξεκαθάρισε ο Κούρουκς, που στάθηκε στη δυναμική των Γερμανών.

«Είναι πιθανότατα η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Παίζουν εξαιρετικά, έχουν σπουδαίους ηγέτες, αλλά και εξαιρετικούς σουτέρ. Στην επίθεση πρέπει να γυρίσουμε τη μπάλα καλά».

Η νέα σεζόν θα βρει τον Λετονό άσο στα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, για λογαριασμό του Προμηθέα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ξεχώρισε την περίπτωσή του, οι Προμηθείς έτρεξαν τις διαδικασίες και κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ τους.

Η Παρουσία του στη Μανίλα άλλωστε «με βοηθάει πολύ», όπως παραδέχτηκε, για να προσθέσει «Έπαιξα στην Ισπανία, εδώ το τουρνουά είναι κάπως διαφορετικό γιατί υπάρχουν ομάδες από την Αμερική και την Ασία. Παίζουν διαφορετικά και αυτό με βοηθάει να προσαρμόζομαι σε τέτοιες καταστάσεις».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα σεζόν, που θα τον βρει στην Πάτρα, θέτοντας ψηλά τον πήχη. «Ελπίζω να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερα από πέρυσι και να βοηθήσω την ομάδα να κάνει στεπ απ. Θα έχω πιο μεγάλο ρόλο σε χέση με πέρυσι και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.