Η απόκτηση των αδερφών Ερνανγκόμεθ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα

Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Η απόκτηση των αδερφών Ερνανγκόμεθ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 20:10 - 07.07.2023

Οι Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ οδεύουν προς Βαρκελώνη μεριά, για χάρη της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να δείχνουν τις προθέσεις τους και να στέλνουν μήνυμα προς την πλευρά του Νίκολα Μίροτιτς.

Το φετινό καλοκαίρι έχει πολλές και μεγάλες αλλαγές για την Μπαρτσελόνα. Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, αρκετά από τα βασικά κομμάτια του συνόλου της σεζόν 2022-23 δεν θα συνεχίσουν στο Palau Blaugrana. Από τον προπονητή, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον βασικό σουτέρ Κάιλ Κούριτς, ως τον ηγέτη του συνόλου, Νίκολα Μίροτιτς. Οι Καταλανοί άλλαξαν... δέρμα, με την κατεύθυνσή τους να είναι διαφορετική σε όλα τα επίπεδα.

Παρ' όλα αυτά, η απόφαση είναι ξεκάθαρη: να μείνει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει τίτλους και την σεζόν 2023-24. Κάτι που αποτυπώθηκε σε μια πολύ ηχηρή κίνηση. Οι «Μπλαουγκράνα» κατέθεσαν πρόταση στον Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ώστε να τον κάνουν δικό τους, με σκοπό να του δώσουν τα κλειδιά του ηγέτη για τη σεζόν που έρχεται.

Από τη στιγμή πυο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αναμένεται να ματσάρει την πρόταση προς τον Ερνανγκόμεθ, ο δρόμος είναι διάπλατος ώστε το deal να ολοκληρωθεί και ο παίκτης να φορέσει τα μπλαουγκράνα. Δεν θα είναι όμως ο μόνος.

Ο αδερφός του, Χουάντσο, που είναι κι αυτός ελεύθερος έχοντας αποδεσμευτεί από τους Τορόντο Ράπτορς, έχει διαμηνύσει πως θέλει να παίξει με τον αδερφό του την ερχόμενη σεζόν. Τι σημαίνει αυτό; Πως τόσο ο Ουίλι, όσο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αναμένεται να φοράνε τα μπλαουγκράνα της Μπαρτσελόνα την ερχόμενη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα θέλει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ (vids)
EUROLEAGUE

09:37 - 07.07.2023

Η Μπαρτσελόνα θέλει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ (vids)

Ο Βίλι προέρχεται από την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Χουάντσο από την Εστουδιάντες. Έχουν υπάρξει συμπαίκτες μόνο στην Εθνική Ισπανίας και τώρα η Μπαρτσελόνα επιθυμεί και προσπαθεί να αποκτήσει και τα δύο αδέλφια Ερνανγκόμεθ, που θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκαταλείψουν το ΝΒΑ και θα επιστρέψουν στην Ευρώπη

Το δίδυμο αυτό ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της Μπαρτσελόνα, διατηρεί την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο και αλλάζει τους συσχετισμούς. Οι δυο τους άλλωστε είναι βασικά κομμάτια της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, έχουν γευτεί πολλές χαρές και επιτυχίες και τώρα μετακομίζουν στην Βαρκελώνη για να διατηρήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Όλα αυτά σε μια περίοδο αρκετά ταραχώδη για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Νίκολα Μίροτιτς, προκειμένου να λύσουν τη συνεργασία τους. Οι ιθύνοντες την ομάδα έχουν ξεκαθαρίσει πως ο έμπειρος φόργουορντ δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν, λόγω του πολύ υψηλού συμβολαίου του, το οποίο δεν συμβαδίζει με τη νέα οικονομική εποχή της ομάδας.

Ο Νίκολα Μίροτιτς αποθεώνεται από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα @FCBbasket

Ως κε τούτου, Μπαρτσελόνα και Μίροτιτς βρίσκονται σε διαδικασία λύσης συνεργασίας. Ακόμα η χρυσή τομή δεν έχει υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται, ωστόσο η διαφαινόμενη απόκτηση των αδερφών Ερνανγκόμεθ ξεκαθαρίζει το τοπίο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Έρχεται το «μπαμ» με Μίροτιτς: «Τελειώνει η λύση με την Μπαρτσελόνα - Πιέζει ο Ολυμπιακός»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:45 - 05.07.2023

Έρχεται το «μπαμ» με Μίροτιτς: «Τελειώνει η λύση με την Μπαρτσελόνα - Πιέζει ο Ολυμπιακός»

Ο Νίκολα Μίροτιτς φαίνεται έτοιμος να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, με τον Μαυροβούνιο να είναι κοντά σε συμφωνία με τους Καταλανούς, την ώρα που ο Ολυμπιακός παραμονεύει.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να έχουν πολύ βασικό ρόλο στο ροτέισιον της νέας σεζόν, κάτι που καθιστά κάτι παραπάνω από περιττό τον Μίροτιτς στο πλάνο της ομάδας. Σε μια ακόμα κίνηση πως η Μπαρτσελόνα χτίζει την επόμενη μέρα της χωρίς τον Μαυροβούνιο άσο στο κάδρο, ο οποίος είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει.

Πόσο χρόνο θα πάρει; Πλέον δεν αποκλείεται το θέμα να «τρέξει» ακόμα περισσότερο, δεδομένων των κινήσεων που έγιναν με τα δύο αδέρφια. Σε μια εξέλιξη που πλέον θα φέρει ντόμινο στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς στον Ολυμπιακό περιμένουν με μεγάλη αγωνία την έκβαση της υπόθεση του Νίκολα Μίροτιτς, για να κάνουν την κίνησή τους ώστε να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα.