H Μπαρτσελόνα «εισβάλει» στη διεκδίκηση του Ερνανγκόμεθ - Η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός... παρακολουθούν! (vid)

Βίλι Ερνανγκόμεθ

i

© photo by Maja Hitij / Getty Images / Ideal Images

H Μπαρτσελόνα «εισβάλει» στη διεκδίκηση του Ερνανγκόμεθ - Η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός... παρακολουθούν! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:51 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 06.07.2023

Η περιπέτεια του ΝΒΑ δείχνει να έχει ολοκληρωθεί για τον Βίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος σιγά σιγά ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον θέτει ως προτεραιότητα στην περίπτωση που φύγει ο Ταβάρες, για τον Παναθηναϊκό αποτελεί στόχο και τώρα η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται να έχει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκησή του.

Όλες οι προφητείες, αλλά και τα δείγματα γραφής, οδηγούν στην επιστροφή του Βίλι Ερνανγκόμεθ στην Ευρώπη. Έπειτα από επτά σεζόν στο ΝΒΑ, ο 29χρονος Ισπανός σέντερ ετοιμάζεται για την αντίθετη διαδρομή του υπερατλαντικού ταξιδιού που επέλεξε να κάνει το 2016 για να βρεθεί (αρχικά) στη Νέα Υόρκη και τους Νικς. 

Τώρα, εδώ και αρκετές μέρες οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς τον ενημέρωσαν πως δεν ανήκει στα πλάνα τους για τη νέα σεζόν και ο Ερνανγκόμεθ αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Προφανώς και... αφουγκράζεται το ενδιαφέρον από τις ομάδες του «μαγικού πλανήτη», αλλά ουσιαστικά έχει αποφασίσει για τη μετάβασή του στην Euroleague. 

O Παναθηναϊκός ήταν από τις πρώτες ομάδες που σημείωσε στο τεφτέρι του το όνομά του MVP στο Eurobasket του 2021, που έγινε -λόγω της Πανδημίας Covid- το 2022 και συνεχίζει να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την περίπτωσή του. Μόνο που σιγά σιγά ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και αρχικά η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε την πρόθεσή της να κινηθεί για ένα... δικό της παιδί, που στα σπλάχνα της ανατράφηκε και από το 2013 έως το 2016 εμφανίστηκε με την πρώτη ομάδα της Βασίλισσας. 

Μόνο που οι Μαδριλένοι έχουν σέντερ τον Έντι Ταβάρες και αρκετούς... πονοκέφαλους μαζί του και ο Ερνανγκόμεθ αποτελεί τον μόνο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης αν ο παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι αποχωρήσει. 

Ο Ταβάρες έχει συμβόλαιο με την Ρεάλ για τη νέα σεζόν, αλλά έχει και τις... σειρήνες από το ΝΒΑ να τον καλούν. Η φυγή του αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη (λόγω buy out) αλλά φαίνεται πως το μέλλον του στην ομάδα δεν αφορά προδιαγεγραμμένη συνεργασία. Μέχρι όμως, να ξεθολώσει το τοπίο η Ρεάλ δεν μπορεί να προχωρήσει ουσιαστικά με τον Ερνανγκόμεθ παρά μόνο να έχει επαφή μαζί του -ίσως και κάποιες συζητήσεις. 

Η αναμονή όμως, δημιουργεί και ρίσκο. Διότι, πλέον και η Μπαρτσελόνα εμφανίζεται στη διεκδίκηση του τέως σέντερ των Πέλικανς και πρώην των Χόρνετς και των Νικς που δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβρη για να βρει ομάδα. Ίσως μάλιστα να θέλει να εξασφαλίσει συμβόλαιο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, καθώς δεν περιμένει να ανεβάσει τις μετοχές του. Είναι ήδη ανεβασμένες. 

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ
NBA

09:15 - 30.06.2023

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς τα ξημερώματα της Παρασκευής και σήμανε... συναγερμός στην Ευρώπη, καθώς ήδη τα σενάρια «φούντωσαν» σε μια υπόθεση για την οποία αναμένεται να πέσουν αρκετά λεφτά στο τραπέζι.

Οι Καταλανοί φέτος, έχουν αποφασίσει να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους, θα χρειαστεί να δώσουν αρκετά εκατομμύρια για να αποδεσμεύσουν τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος ολοένα και προσεγγίζει το λιμάνι του Πειραιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ενισχυθούν σημαντικά για την απαιτητική χρονιά που έρχεται. Και ο Βίλι Ερνανγκόμεθ μπαίνει δυναμικά στο οπτικό τους πεδίο.