Ασταμάτητη η Μπαρτσελόνα, διέσυρε την Μπάγερν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Ουίλι Ερνάνγκομεθ

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Ασταμάτητη η Μπαρτσελόνα, διέσυρε την Μπάγερν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Νίκος Καλαμπάκας 23:13 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 20.10.2023

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, αφού διέσυρε εντός έδρας την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 98-59.

Σε περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα της με τη Μπάγερν Μονάχου η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικράτησαν στην έδρα τους με σκορ 98-59 και έφτασαν τις 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη διοργάνωση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπαρτσελόνα ήξερε τι ήθελε μέσα στο παρκέ και πως να το πάρει από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τη Μπάγερν Μονάχου η οποία έδειχνε χαμένη στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και πήραν γρήγορα διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +16 (27-11).

Η εικόνα δεν άλλαξε στη 2η περίοδο. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι κυρίαρχη και άφησε τους Βαυαρούς τον ρόλο του... κομπάρσου, αφού δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τους αντιπάλους της. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 43-27 και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε η εικόνα του αγώνα. 

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Λάσο δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα και είδε την Μπάρτσα να ξεμακραίνει επικίνδυνα, αφού στο 30' είχε πάρει διαφορά 30 πόντων (70-40). 

Ο αγώνας απέκτησε τη μορφή του διαδικαστικού χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι επιθετική, η Μπάγερν από την πλευρά της έδειχνε χαμένη μέχρι το τέλος και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 98-59.

MVP: 

Ο Ρόκας Γιακουμπάιτις ήταν παντού. Έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι με τη φανέλα των Καταλανών και ήταν ένας από τους παράγοντες της επικράτησης. 

Το κλειδί του αγώνα

Η Μπαρτσελόνα έπαιζε μόνη της. Η Μπάγερν δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ και μοιραία ηττήθηκε,

Η επόμενη αγωνιστική

Κλάσικο για την Μπαρτσελόνα που θα παίξει στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, ενώ η Μπάγερν υποδέχεται τη Φενέρ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 5, Βέσελι 14, Μπριθουέλα 8 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Κάλινιτς 3, Σατοράνσκι 9, Ερνανγκόμεθ 11 Λαπροβίτολα 5, Αμπρίνες 3, Πάρκερ 15, Νάτζι 10, Γιοκουμπάιτις 9, Πάρα 6 

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λάσο): Γουάιλερ-Μπαμπ 5, Φρανσίσκο 7, Έντουαρντς 3, Βάιντεμαν 3, Γκιφάι 2, Μπόνγκα 7, Μπολμάρο 2, Ομπστ 6, Ιμπάκα 13, Χάρις, Μπούκερ 9, Γκιλέσπι 2

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα play by play