Άνετα πριν από το clasico η Μπαρτσελόνα

Αμπρίνες, Ερνανγκόμεθ

i

@FCBbasket

Άνετα πριν από το clasico η Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 15:16 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 22.10.2023

Σε περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση κόντρα στην Μπιλμπάο η Μπαρτσελόνα, με την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου να φτάνει εύκολα στη νίκη (91-82), λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Το παιχνίδι κόντρα στην Μπιλμπάο έκρυβε... παγίδες πριν από το τζάμπολ, όμως στην πράξη ήταν ένας περίπατος από πλευράς Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά και αφού πάτησε... γκάζι στην δεύτερη περίοδο έκανε πιο απλά τα πράγματα, φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην ουσία οι Καταλανοί συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο ολοκλήρωσαν την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague, όταν και επικράτησαν των Παρτίζαν και Μπάγερν Μονάχου, διατηρώντας τον πολύ καλό ρυθμό με τον οποίο έχουν μπει στη σεζόν.

Κι όλα αυτά λίγο πριν από το πρώτο clasico της σεζόν, στην Euroleague, κόντρα στην Ρεάλ, στη Μαδρίτη, με τις δύο ομάδες να είναι οι μοναδικές αήττητες στη σεζόν ως τώρα, έχοντας ρεκόρ 4-0. Κάτι που σημαίνει πως με το πέρας της 5ης αγωνιστικής μόνο μία από τις δύο ομάδες θα βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague.

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν σημείο αναφοράς για τους νικητές με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, δίνοντας πολλές λύσεις στην ομάδα του, με τον Τζοέλ Πάρα να ακολουθεί με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι σέντερ της Μπαρτσελόνα έκαναν τη... δουλειά και με το παραπάνω, οδηγώντας την ομάδα τους εκ του ασφαλούς στην επίθεση.

Από... κοντά σε απόδοση και ο Γιαν Βέσελι με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ εξίσου αποτελεσματικοί ήταν και οι Τόμας Σατοράνσκι, Νίκολας Λαπροβίτολα, με τον πρώτο να μετράει 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με την Μπαρτσελόνα να δείχνει έτοιμη για το μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (26/10).

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-39, 69-57, 91-82