Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0

Χρήστος Τσάλτας 21:36 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 18.06.2023

Ασύλληπτο ματς στη Βαρκελώνη, με την Ρεάλ να γυρνάει από το -9, την Μπαρτσελόνα να κάνει νέα ανατροπή με μπροστάρη τον Μίροτιτς και καθοριστικές βολές του Λαπροβίτολα έφτασε στη νίκη (86-85) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην ACB.

To Game 2 των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος ήταν μια «μάχη» μέχρις εσχάτων ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως δεν μπορούσαν να χτίσουν διαφορά και κάνουν τους παίκτες του Τσους Ματέο να νιώσουν... άβολα, καθώς η Ρεάλ έμενε σταθερά μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα, βρίσκοντας μεγάλα σουτ.

Ο Σέρχιο Γιουλ κράτησε τους Μαδριλένους μέσα στο παιχνίδι, με την Ρεάλ μάλιστα να παίρνει διαφορά της τάξεως των 6 πόντων, 1 λεπτό πριν από το τέλος (74-80). Υπολόγιζε όμως χωρίς την Μπαρτσελόνα και την προσωπικότητα των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Νίκολα Μίροτιτς βγήκε μπροστά, οι Λαπροβίτολα και Σανλί ακολούθησαν και στο τέλος ήρθε η ολική ανατροπή. Με το σκορ στο 82-83, 30'' πριν από το τέλος, ο Ταβάρες αστόχησε σε ζευγάρι βολών, με τον Μάριο Χεζόνια να κάνει φάουλ στον Μίροτιτς.

Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν ψύχραιμος και με εύστοχο ζευγάρι βολών έγραψε το 84-83. Στη συνέχεια ο Γιουλ κέρδισε φάουλ από τον Βέσελι, για το 84-85 των Μαδριλένων, 16'' για το τέλος. Ο Λαπροβίτολα όμως ανέλαβε δράση και κερδίζοντας φάουλ από τον Ταβάρες (το 5ο του στο παιχνίδι) στα 6'' για τπο τέλος, έγραψε το 86-85.

Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ο Σέρχιο Γιουλ ανέλαβε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης, όμως το σουτ από τη γωνία που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, με την Μπαρτσελόνα να προστατεύει την έδρα της, να φτάνει στο 2-0 και να έχει αποκτήσει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην ACB, λίγο πριν από το Game 3 στο WiZink Center της Μαδρίτης.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι «μίλησε» η ποιότητα του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Ισπανός φόργουορντ μέτρησε 25 πόντους με 6/9 δίποντα και 5 ριμπάουντ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του. Από... κοντά ο Γιαν Βέσελι με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από 10 πόντους μέτρησαν οι Λαπροβίτολα, Κούριτς και Γιοκουμπάιτις.

Από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μάριο Χεζόνια ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Σέρχιο Γιουλ να παίρνει... φωτιά στην τέταρτη περίοδο και να μετράει 15 πόντους με 3/4 τρίποντα, ενώ 13 πόντους και 9 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Έντι Ταβάρες.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-41, 68-65, 86-85.