Η Μπαρτσελόνα «έλιωσε» τη Βίρτους στην Καταλονία

Μπαρτσελόνα - Βίρτους

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπαρτσελόνα «έλιωσε» τη Βίρτους στην Καταλονία

Sportal newsroom 23:15 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 01.02.2024

Εύκολο αποδείχθηκε το έργο της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βίρτους, αφού οι Καταλανοί επικράτησαν πλήρως των Ιταλών και έφτασαν στην 16η φετινή τους νίκη στη Euroleague (84-57). Κορυφαίος για την ομάδα του Γκριμάου ήταν ο Ουίλι Ερνάνγκομεζ, ενώ ο Λαπροβίτολα τον ακολούθησε σε απόδοση.

Μια περίοδο άντεξε η Βίρτους μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπάρτσα. Οι Καταλανοί πάτησαν το γκάζι στο β' δεκάλεπτο και έφτασαν άνετα στην επικράτηση με σκορ 84-57, κάνοντας πάρτι στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Πλέον το ρεκόρ των Καταλανών είναι 16-8, ενώ η Βίρτους έπεσε στο 15-9, εκεί που ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό AKTOR και τη Φενέρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Ιταλοί έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους στην πρώτη περίοδο και ο αγώνας φαινόταν ότι θα είναι αμφίρροπος. Στο 10ο λεπτό το σκορ ήταν 20-17 και όλα ήταν ρευστά. Όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι γύρισαν τον διακόπτη και με επί μέρους σκορ 21-10 πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα 14 πόντων (41-27).

Η Βίρτους προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μάταια αφού η Μπάρτσα ήταν αποφασισμένη να φτάσει στη νίκη. Η 3η περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν πιο σκληρά και στο τέλος της οι Καταλανοί είχαν προβάδισμα 17 πόντων (61-44).

Πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους και στα τελευταία δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν. Το τελικό 84-57 ήρθε πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν οι γηπεδούχοι που πλέον έχουν δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

MVP

Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Ο σέντερ της Μπάρτσα σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ σε ένα «γεμάτο» για αυτόν παιχνίδι. 

Το κλειδί του αγώνα

Η Βίρτους δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Παράτησε τα... όπλα και είδε τους γηπεδούχους να στήνουν πάρτι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», μέχρι το τελικό 84-57 που αποδεικνύει την πλήρη ανωτερότητα των Ισπανών στην αναμέτρηση.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι ενώ η Βίρτους υποδέχεται την Παρτίζαν.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Νίκολιτς και Σίσι

Δεκάλεπτα: 20-17, 41-27, 61-44, 84-57

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης

Δείτε εδώ το Play by play του αγώνα