Μπαρτζώκας: «Είμαι ευχαριστημένος, δείξαμε την πνευματική μας δύναμη»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας/©Intime

Μπαρτζώκας: «Είμαι ευχαριστημένος, δείξαμε την πνευματική μας δύναμη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ευχαριστημένος μετά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλμπα στο ΣΕΦ και εστίασε στην συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του.

O Ολυμπιακός κέρδισε με επιβλητικό τρόπο την Άλμπα Βερολίνου με 101-87 στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague και ανέβηκε στο 13-11 της βαθμολογίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην πνευματική ετοιμότητα και δύναμη των παικτών του, αλλά και την ευστοχία του ρέκορντμαν Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος πέτυχε 31 πόντους, «πυροβολώντας» από παντού. Ιδιαίτερα θετική ήταν και η εμφάνιση του Μόουζες Ράιτ που στην πρώτη του συμμετοχή σημείωσε 15 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ ενώ είχε 4 μπλοκ και 2 κλεψίματα σε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στο ματς που ήταν σημαντικά. Η άμυνα ζώνης που αποφάσισε να παίξει η Άλμπα μάς έδωσε επιθετικά ριμπάουντ. Είχαμε δεύτερες ευκαιρίες, σουτάραμε καλά, έχουμε καλούς σουτέρ, αν έχουν ρυθμό ειδικά απέναντι σε ζώνη, μπορούν να βάλουν 9 τρίποντα, όσα έβαλε ο Κάνααν δηλαδή. Είμαι χαρούμενος, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τρομερό αμυντικά και μας έδωσε ρυθμό, δεν έχει να κάνει τόσο με το τακτικό κομμάτι, αλλά με το ότι δείξαμε την πνευματική μας δύναμη, που είναι πολύ σημαντική στην Ευρωλίγκα. Είχαν 63% στα τρίποντα στο ημίχρονο, μπορούσαμε να σταματήσουμε με φάουλ, έπρεπε να θυσιαστούμε με μερικά φάουλ και όχι να σκεφτούμε το μετά. Είναι βασικά του αθλήματος αυτά».

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν στο Μόναχο σε ένα πολύ κρίσιμο ματς που κρύβει παράλληλα πολλούς κινδύνους.

Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» την Άλμπα με ασταμάτητους Κάνααν και Ράιτ!
EUROLEAGUE

23:03 - 30.01.2024

Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» την Άλμπα με ασταμάτητους Κάνααν και Ράιτ!

Ο Ολυμπιακός, παρόλα τα προβλήματα, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Άλμπα, την οποία και διέλυσε με 101-87, με τους Ερυθρόλευκους να ξεπερνούν τους 100 για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν! Αυτή ήταν η 13η νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος παραμένει δυναμικά μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης. Κορυφαίοι ο Κάνααν και ο Ράιτ για τους νικητές.

🔴Ολυμπιακός - Άλμπα 101-87: Κάνααν χωρίς οίκτο, έβγαλε γούστα ο Ράιτ! - Sportal Euroleague Show