Ο Μπαρτζώκας πήρε την εκδίκησή του από την Μπαρτσελόνα!
i

©InTime

Ο Μπαρτζώκας πήρε την εκδίκησή του από την Μπαρτσελόνα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:43 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:39 - 20.05.2024

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας με το διπλό «μπρέικ» επί της Μπαρτσελόνα απάντησε στους Καταλανούς με τον τρόπο του επτά χρόνια μετά

Λένε πως η «εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται πάντα κρύο» και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με το δεύτερο «μπρέικ» στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 3-2 στο Game 5 και πάει στο Βερολίνο για να συναντήσει την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, έχοντας ρίξει στο καναβάτσο την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» με αυτή την πρόκριση μπόρεσε να πάρει την εκδίκηση του για την απόλυση από τους Καταλανούς το καλοκαίρι του 2017, έντεκα μήνες μετά την πρόσληψη του!

Ο Έλληνας κόουτς τότε ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα στις 8 Ιουλίου του 2016, αλλά ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος με 2-1 από τη Βαλένθια στα playoffs της Liga Endesa οδήγησε στην απομάκρυνση του στις 7 Ιουνίου του 2017!

Μια απόφαση που ήταν άδικη, καθώς ο Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε στο διάστημα που εργάστηκε στους «μπλαουγκράνα» να περάσει την φιλοσοφία του, καθώς ήταν εμφανές πως αποτελούσε μια ομάδα η οποία βρίσκονταν σε φάση μετάβασης με πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της.

Την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Έλληνα τεχνικού έκανε ο ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Τζουάν Μπλάντε, ο οποίος είπε: «Η σεζόν ήταν απογοητευτική και η ομάδα δεν είχε την εικόνα που θέλαμε και είμαστε στεναχωρημένοι για αυτή την κατάσταση. Από σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας παύει να είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπαρτσελόνα».

Βέβαια, ο νέος γενικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, Νάτσο Ροντρίγκεθ, ήταν πιο αιχμηρός: «Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων φέτος. Ερχόμουν στις προπονήσεις και δεν ήξερα αν η ομάδα έχει κερδίσει ή έχει χάσει. Όλα ήταν επίπεδα. Η απομάκρυνση του Μπαρτζώκα δεν οφείλεται μόνο σε αθλητικούς λόγους.

Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Θεωρούμε ότι δεν είναι επαρκής για να υποστηρίξει το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα, που θέλει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Θέλουμε ο καινούριος προπονητής μας να είναι ηγέτης σε όλα τα επίπεδα και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός, με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα».

Η ομιλία του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια: «Είναι σαν να βγήκαμε πρωταθλητές με τα προβλήματα που είχαμε!»
EUROLEAGUE

00:28 - 09.05.2024

Η ομιλία του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια: «Είναι σαν να βγήκαμε πρωταθλητές με τα προβλήματα που είχαμε!»

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση στο Final 4 της Euroleague, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στο Game 5, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποθεώνει την προσπάθεια των παικτών του.

Η ζωή βέβαια κάνει κύκλους και ήρθε η στιγμή για να «τιμωρήσει» τους Καταλανούς αποδεικνύοντας στο παρκέ με την φιλοσοφία του και τον τρόπο παιχνιδιού του πως έκαναν λάθος. Τους κέρδισε δυο φορές στο «σπίτι» τους παίρνοντας την εκδίκηση του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν σχεδόν επτά χρόνια πριν.