Μπαρτζώκας: «Όλα ξεκίνησαν από την καταπληκτική μας άμυνα»

Μπαρτζώκας: «Όλα ξεκίνησαν από την καταπληκτική μας άμυνα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε το καπέλο στην άμυνα της ομάδας του απέναντι στην Παρτίζαν, τονίζοντας πως η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε από την ένταση σε αυτό το κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός παρά τις δυσκολίες που συνάντησε κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη μέσα στην Stark Arena, απέναντι στην Παρτίζαν. Οι Πειραιώτες βασίστηκαν στην άμυνα, κάτι που υπογράμμισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα λόγια του, με το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω πως η ατμόσφαιρα εδώ είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πέρυσι είχα covid και δεν είχα έρθει στο μεταξύ μας παιχνίδι με την Παρτιζάν. Τώρα είχα την ευκαιρία να καταλάβω βλέποντάς το από κοντά, πόσο πουσάρουν την ομάδα τους οι φίλαθλοι. Λόγω αυτού θεωρώ πως ήμασταν νευρική στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ, είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε στο transition τέσσερις εναντίον ενός, τρεις εναντίον ενός, αλλά κάναμε λάθη. Ήμασταν πίσω στο σκορ για περισσότερο από τριάντα λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε, το επί μέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 28-10 και αυτό ήταν καθοριστικό.

Όλα ξεκίνησαν από την καταπληκτική μας άμυνα που τρεις παίκτες οι Παπανικολάου, Γουόκαπ και Γκος έδωσαν στην ομάδα. Αμύνθηκαν και περιόρισαν τους επικίνδυνους γκαρντ της Παρτιζάν. Φυσικά ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Πρέπει, όμως, να πω πως οι Γκος και Γουόκαπ σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Το ότι έδωσαν για είκοσι λεπτά αυτή την ένταση ήταν καθοριστικό. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Μπροστά μας έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν και να μπούμε στα πλέι οφ με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Καλή τύχη στον Ζέλικο και την Παρτιζάν».

Έχει έρθει η ώρα για εκείνον να επιστρέψει. Έχει ξεκινήσει ατομικές και συμμετέχει και σε κάποια πέντε εναντίον πέντε. Θα παίξει με επαφές πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και θα χρειαστεί άλλες περίπου επτά μέρες για να επιστρέψει σε κατάσταση Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε πως θα τον έχουμε στα πλέι οφ. Όσον αφορά στον Φιλίπ. Έχει οστικό οίδημα, δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα χρειαστεί άλλες περίπου πέντε-δέκα μέρες για να επιστρέψει».

Παρτίζαν - Ολυμπιακός 69-74: Ματ Μπαρτζώκα στον Ζοτς, ΑΠΙΘΑΝΟΣ Γκος & σιγή στην Stark Arena!