Η απίστευτη διαιτητική απόφαση που λίγο έλειψε να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό! (vid)

Η απίστευτη διαιτητική απόφαση που λίγο έλειψε να «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό! (vid)

Γιάννης Πάλλας 23:46 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:47 - 28.03.2024

Ένα σφάλμα των διαιτητών έδωσε τέσσερις ελεύθερες βολές και κατοχή μπάλας στην Παρτίζαν σε φάουλ του Λαρεντζάκη στον Πονίτκα που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού

Μια λάθος απόφαση των διαιτητών (Γκαρσία, Ντιφαλά και Κορτές) έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στην Παρτίζαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου σε μια φάση οι Σέρβοι εκτέλεσαν τέσσερις ελεύθερες βολές και πήραν την κατοχή της μπάλας στα τελευταία 19 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου (40-32).

Με το σκορ να είναι 34-30 οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιτέθηκαν προς το καλάθι με τον Ματέους Πονίτκα, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να του κάνει φάουλ. Στο τελείωμα της φάσης ο Σακίελ ΜακΚίσικ προσπαθεί να ανακόψει τον παίκτη της Παρτίζαν βρίσκοντας την μπάλα.

Οι διαιτητές και συγκεκριμένα ο Ισπανός Κάρλος Κορτές φάνηκε να ξεγελιέται από την πτώση του Πολωνού γκαρντ και υπέδειξε αντιαθλητικό.

Το Sportal αναλύει την συγκεκριμένη φάση και παραθέτει τα δεδομένα του κανονισμού. Τι έπρεπε να κάνουν οι διαιτητές και τι δεν έκαναν!

Ο κανονισμός στις περιπτώσεις αυτές προβλέπει υπόδειξη του πρώτου φάουλ (άρα δυο ελεύθερες βολές) και εφόσον υπάρχει αντιαθλητικό στη συνέχεια καταλογισμός δυο ακόμη ελεύθερων βολών και κατοχή της μπάλας. Τι έγινε όμως στη φάση του Πονίτκα με τον Λαρεντζάκη και τον ΜακΚίσικ. Ορθώς καταλογίστηκε στο πρώτο φάουλ, αλλά στη συνέχεια ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού βρήκε την μπάλα, άρα η οποιαδήποτε επαφή δεν συνιστά αντιαθλητικό! Με βάση τον κανονισμό ακόμη και απλό φάουλ να καταλογίζονταν στον ΜακΚίσικ αυτό ακυρώνεται, καθώς υπερισχύει η πρώτη υπόδειξη.

Oh my… Olympia-Goss στην ανατροπή της χρονιάς στο Βελιγράδι!
EUROLEAGUE

23:31 - 28.03.2024

Oh my… Olympia-Goss στην ανατροπή της χρονιάς στο Βελιγράδι!

Ολυμπιακός... Βερολίνου σίγησε το Βελιγράδι! Με μια επική ανατροπή στην 4η περίοδο (10-28) και με ηγέτη τον ΑΠΙΘΑΝΟ Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος (17π., 3 ασ., 5 κλ.), οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν άφωνη την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έφυγαν με τεράστιο «διπλό» (69-74) από τη «Stark Arena». Μίλησαν στα δύσκολα οι Ουόκαπ (11π.) και Παπανικολάου (13π.)

Ο Ισπανός Κάρλος Κορτές υπέδειξε αντιαθλητικό, αλλά το σφάλμα του ήταν ότι δεν πήγε ΠΟΤΕ να δει ξανά την φάση, όπως θα όφειλε, γιατί εάν το έπραττε τότε θα άλλαζε σίγουρα την απόφαση του και δεν θα εκτελούσε η Παρτίζαν τέσσερις βολές και θα έπαιρνε και την κατοχή της μπάλας.

Ουσιαστικά, σ’ αυτή τη φάση έδωσε εύκολους πόντους στους γηπεδούχους με μια λανθασμένη απόφαση. Βέβαια, θα μπορούσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ζητήσει Challenge, αλλά δεν το έκανε καθώς το πήρε πολύ νωρίς στο ξεκίνημα του αγώνα σ’ ένα άουτ που δόθηκε από τους διαιτητές.