Μπαρτζώκας: «Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να είμαστε έτοιμοι»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να είμαστε έτοιμοι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Μπασκόνια (13/04, 21.00), τονίζοντας τον λόγο για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (13/04, 21.00) την Μπασκόνια και θα τα δώσει όλα για τη νίκη που θα του δώσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την μεγάλη αναμέτρηση με τους Βάσκους, η οποία θα είναι και η τελευταία της κανονικής περιόδου, αναλύοντας αρχικά το παιχνίδι της ομάδας από την Βιτόρια. 

Επίσημο: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Ουόκαπ με τον Ολυμπιακό! (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:11 - 12.04.2023

Επίσημο: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Ουόκαπ με τον Ολυμπιακό! (vid)

Λίγες ώρες μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός συμφώνησε και με τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος πλέον δεσμεύεται με την ομάδα του Πειραιά μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

«Αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα τελευταία 5-6 παιχνίδια σκοράρει με μέσο όρο 101, σε Ευρωλίγκα και Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι πρώτη στην ACB, πάνω από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και δεν νομίζω πως κανείς πιστεύει πως θα είναι ένα εύκολο ματς. Έχει στο ρόστερ της κάποιους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στην Ευρωλίγκα που έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για μια ομάδα που τα πάντα εξαρτώνται από τον ρυθμό που παίζει. Παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, εκτελούν στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης πολύ συχνά και πολλοί παίκτες. Έχει παίκτες διαφορετικούς σε κάθε αγώνα ικανούς να σκοράρουν 30-35 πόντους… Οι ψηλοί ο Ένοχ μπορεί να βάλει 25 πόντους, ο Μαρίνκοβιτς 35… Παίκτες που έχουν μέσο όρο 6-8 πόντους, σε κάποιο ματς μπορεί άνετα να σκοράρουν 35 λόγω του ιδιαίτερου τρόπου που παίζει η Μπασκόνια».

Ερωτηθείς για το αν είναι δύσκολο για τους παίκτες του να παρουσιαστούν 100% συγκεντρωμένοι τη στιγμή που έχουν πετύχει τους στόχους τους, απάντησε: «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάμε αύριο. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και στα βίντεο να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην σημαντικότητα της αναμέτρησης, όχι τόσο για το παιχνίδι ως παιχνίδι, αλλά για την χρονική περίοδο που βρισκόμαστε. Την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, στης Ευρωλίγκας την αμέσως επόμενη και όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να πάμε στην προπόνηση με μεγάλη ένταση για να είμαστε σε καλή κατάσταση τον επόμενο μήνα».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα: