Τα παθήματα έγιναν μαθήματα και οι Αγγελόπουλοι άλλαξαν!

Σάσα Βεζένκοφ & Αγγελόπουλοι

i

Σάσα Βεζένκοφ & Αγγελόπουλοι / © Intime

Τα παθήματα έγιναν μαθήματα και οι Αγγελόπουλοι άλλαξαν!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:46 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 12.04.2023

Στον Ολυμπιακός τα λάθη του παρελθόντων έγιναν μαθήματα και οι ανανεώσεις πλέον έρχονται νωρίς! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα μείνει στο μεγάλο Λιμάνι του Πειραιά μέχρι το 2025, με τον Ολυμπιακό να δένει τον Αμερικανό και να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως τα δεδομένα άλλαξαν στον σύλλογο.

Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν μια πάγια αρχή. Θα μιλούσαν με παίκτες μόνο το καλοκαίρι. Έτσι είχαν χαθεί πολλοί παίκτες, οι οποίοι το καλοκαίρι είδαν μεγάλους συλλόγους να τους προσεγγίζουν με πολλά μηδενικά και να τους κάνουν δικούς τους.

Το παράδειγμα που «πονάει» περισσότερο από κάθε άλλο είναι αυτό του Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός με 500.000 θα ανανέωνε, όμως ο Ολυμπιακός του είπε πως θα μιλήσουν το καλοκαίρι. Έλα όμως που το καλοκαίρι του 2013 η ΤΣΣΚΑ του έδωσε 1 «χαρτί» το χρόνο; Έτσι ο Αμερικανός μετακόμισε στη Μόσχα, με τον Ολυμπιακό να τον αντικαθιστά με τους Ντάνστον και Χάντερ. Επίσης περιπτώσεις που μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού τους προσέγγισαν και τους «έκλεψαν» από τον Ολυμπιακό.

Έκτοτε η κατάσταση στον Πειραιά άλλαξε. Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν νερό στο κρασί τους και όταν κρίθηκε απαραίτητο, έγινε κουβέντα και μέσα στη χρονιά με παίκτες, προκειμένου να τους κρατήσουν στο μεγάλο Λιμάνι. Ο πρώτος ξένος για τον οποίο έγινε αυτό ήταν ο Ματ Λοτζέσκι. Δεύτερος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και τρίτος ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει ήδη ανανεώσει δύο φορές μεσούσης της σεζόν με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο έχει κάνει και ο Μουστάφα Φαλ το 2022. Φυσικά μην ξεχνάμε και τον Σάσα Βεζένκοφ, που επέκτεινε φέτος το συμβόλαιό του, επίσης μέχρι το 2025.

Είναι ξεκάθαρο πως στον Ολυμπιακό μαθαίνουν και προσαρμόζονται με τα δεδομένα. Καλός ο ρομαντισμός και οι Αγγελόπουλοι είναι ίσως οι τελευταίοι ρομαντικοί που έχουν μείνει στο μπασκετάκι μας, όμως πρέπει να είσαι και ρεαλιστής. Οι ομάδες του εξωτερικού δεν χάνουνε ευκαιρία να παλέψουν ώστε να «κλέψουν» κάποιον ξένο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (και όχι μόνο ξένο βεβαίως). Άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι από τους συλλόγους που έχουν «φτιάξει» ή έχουν «συστήσει» πολλούς παίκτες του τοπ επιπέδου στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ τοπ επιπέδου και σαν τέτοιο δουλεύει σε όλα τα επίπεδα. Έτσι έχει φτάσει, χωρίς τις «τσέπες» των Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ κ.ο.κ. να βρίσκεται στην ελίτ και να παλεύει για τίτλους.

Από εκεί και πέρα ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Ολυμπιακός θα κινηθεί επιθετικά για αρκετές ακόμα ανανεώσεις και επεκτάσεις με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του στην παρούσα φάση. Ο Τόμας Ουόκαπ για παράδειγμα μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, όμως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο παίκτης θέλουν να συνεχίσουν μαζί και μετά το τέλος του. Λέμε για τον Ουόκαπ διότι πολλοί θα παλέψουν να τον κλέψουν. Προσωπικά πάντως πιστεύω πως άδικα θα το κάνουν, γιατί ο «Θωμάς» δεν δείχνει διάθεση να φύγει. (Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του εν λόγω κειμένου, ο Ολυμπιακός ανανέωσε την συνεργασία του και με τον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος θα μείνει στον Πειραιά μέχρι το 2027)

Τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε όταν έρθει η ώρα. Άλλωστε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν αποδείξει ότι ξέρουν τι να κάνουν και πότε να προσεγγίσουν τον εκάστοτε παίκτη.

ΥΓ. Έρχονται και άλλες κινήσεις. Υπομονή. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

ΥΓ2. Έρχεται Μπασκόνια την Μ.Πέμπτη (13/4) και μετά (από 25/4) τα πλέι οφ. Θα είναι ένας ΚΑΥΤΟΣ Απρίλιος για τον Ολυμπιακό!