Μπαρτζώκας: «Δεν χρειάζονται φανφάρες πριν από τον αγώνα, δεν υποτιμάμε καμία ομάδα»
i

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία / © Intime

Μπαρτζώκας: «Δεν χρειάζονται φανφάρες πριν από τον αγώνα, δεν υποτιμάμε καμία ομάδα»

17:38 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 14.12.2022

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρζτώκα κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Γαλλία, εκεί όπου θα ντιμετωπίσει αύριο (15/12) τη Βιλερμπάν, με τον προπονητή του να επισημαίνει ότι κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος.

Και πως να μην το κάνει άλλωστε, όταν φέτος έχει δει την ομάδα του να περνάει από τις έδρες των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, να συτρίβει στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε, αλλά να γνωρίζει και απρόσμενες ήττες όπως αυτές από τη Βαλένθια και τη Μακάμπι.

Ο κόουτς των Πειραιωτών είπε αρχικά ότι δεν χρειάζονται φανφάρες και ενθουσιασμός και ότι η ομάδα του δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο:

«Πάντα ακολουθώ την ίδια τακτική όσον αφορά στην προετοιμασία του αγώνα, χωρίς φανφάρες και ενθουσιασμό. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε τη δουλεία μας. Νομίζω πως δεν έχει τόσο σχέση με εμένα και τους συνεργάτες μου, όσο με τους παίκτες. Οι παίκτες πρέπει να είναι και είναι επαγγελματίες. Και όταν λέω επαγγελματίες δεν εννοώ μόνο στις απολαβές, αλλά και στη νοοτροπία τους. Στον τρόπο που προετοιμάζει ο κάθε ένας τον εαυτό του. Είμαστε συμπαγής ομάδα και αυτό μας βοηθά να κάνουμε καλές εμφανίσεις και νίκες», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για την αντίπαλό του στην 14η αγωνιστική, ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε: «Η Βιλερμπάν είναι καλύτερη εντός έδρας. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο. Η αντίπαλός μας αμύνεται πολύ καλά στην μπάλα, παίζει καλή άμυνα. Τώρα τελευταία παρουσίασαν και κάποιες νέες τακτικές στην άμυνα. Είναι σε καλό μομέντουμ, γιατί έχουν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δείχνουν πως σιγά σιγά έχουν βρει την ταυτότητα και την χημεία τους. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα».

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Λυών για την 14η αγωνιστική της Euroleague χωρίς τον Ταρίκ Μπλακ, αφού εκτός από το διάστρεμμα που είχε υποστεί την προηγούμενη εβδομάδα, ταλαιπωρείται και από γαστρεντερίτιδα.