Μπαρτζώκας: «Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι με τον Βεζένκοφ, όχι με τον Σλούκα»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Μπαρτζώκας: «Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι με τον Βεζένκοφ, όχι με τον Σλούκα»

Sportal newsroom 19:31 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 30.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου και στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι στελεχώνουν το ρόστερ τους, ενώ για τον Σλούκα και τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό επισήμανε ότι θα δώσει κίνητρο στους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Super Cup και μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

Ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του τύπου αν θα υπάρχει συναισθηματική φόρτιση εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί στον τελικό και ο Σλούκας αγωνιστεί για πρώτη φορά ως παίκτης των πρασίνων κόντρα στην ομάδα του και απάντησε ότι περισσότερη φόρτιση θα υπήρχε με τον Σάσα Βεζένκοφ που έφυγε για τις ΗΠΑ, παρά για τον Σλούκα που με την απόφασή του να περάσει στο... στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, έδωσε κίνητρο στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν περίμενα να ήταν εύκολο. Και τελικά, δεν ήταν εύκολο. Ανεξάρτητα με το πόσο τελείωσε... Το Περιστέρι έδωσε πολλά παιχνίδια, έχοντας πλήρες ρόστερ σε όλη την προετοιμασία και είχε πολύ καλή εικόνα. Όσον αφορά τη φόρμα του Περιστερίου, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες, ίσως η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με βάση το πώς παίζει.

Δείξαμε τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή στην άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με ομαδικότητα στην επίθεση. Ταυτόχρονα, κάθε πεντάλεπτο που παίρνει ο Φαλ είναι σημαντικό, πήρε τρία πεντάλεπτα σήμερα με βάση το πρόγραμμα... Γενικά προσπαθούμε να κάνουμε recovering. Όσο λιγότερο παίζουν ο Γουόκαπ και ο Παπανικολάου που είναι «φορτωμένοι» από την Εθνική... Για εμάς, είναι ένα επίτευγμα κάθε φορά».

«Τα παιδιά ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία. Άλλοι ήταν τραυματίες, άλλοι έχουν καταπονηθεί από το Μουντομπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοουτσάρουμε λίγο με βάση τον χρόνο... Πιστεύω συν τους δυο παίκτες που έλειπαν σήμερα, θα παρουσιάσουμε πάλι ένα δυνατό σύνολο στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τη συνύπαρξη των Φαλ-Μιλουτίνοφ στη γραμμή των ψηλών, είπε:

«Είναι όνειρο να έχεις δυο ψηλούς σαν τους Μιλουτίνοφ και Φαλ! Για τον κάθε προπονητή. Για εμένα είναι φανταστικό! Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να έχω τόσο ποιοτικούς και με τέτοιο size ψηλούς».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει συναισθηματική φόρτιση αν ο Ολυμπιακός βρει απέναντί του τον Κώστα Σλούκα στον τελικό του Super Cup, είπε:

«Είναι ένα γεγονός που στον επαγγελματικό αθλητισμό, πρέπει να περάσεις στο επόμενο βήμα. Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Σάσα για εμάς... Γιατί δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Όπως και ο Κώστας ήταν πολύ σημαντικός πέρσι... Ο Σάσα έφυγε και πήγε στην Αμερική. Και γι' αυτό υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Τώρα, το ότι ο Κώστας πήγε στον ανταγωνιστή μας, συναισθηματικά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ίσως έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο».

Νωρίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το ματς με το Περιστέρι: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την εποχή. Το Περιστέρι είναι μια καλή ομάδα, το έχει δείξει και στα φιλικά που έδωσε. Όπως ξέρετε έχουμε παίκτες που γύρισαν από τραυματισμό όπως ο Φαλ, στον οποίον δώσαμε τρία πεντάλεπτα σήμερα. Παίξαμε καλά, ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήμασταν καλοί αμυντικά. Το Περιστέρι έχει ποιότητα, βάζει κοντά 100π. και τελικά έβαλε 64π.».

Για τον Τζέιλεν Χαντς: «Ο Χαντς ήταν πολύ καλός. Συγκεντρωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο στην αντιμετώπισή του, αν και του δώσαμε τις βολές σε μια προσπάθεια για τρίποντο. Είναι πολύ καλός παίκτης, ειδικά αν βρει ρυθμό».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20:00 - 26.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal! Ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Μίροτιτς, ο Αταμάν, ο Παναθηναϊκό, ο Μπραζντέϊκις και η... δολοφονία χαρακτήρων την οποία έχει αναγκαστεί να υπομείνει, σε 11 λεπτά... γεμάτα μπάσκετ (και όχι μόνο).

Για τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός: «Θέλουμε να παίζουμε μαζί. Παίρνουμε παίκτες αλτρουιστές που συνεργάζονται με τους συμπαίκτες τους και δεν κοιτούν μόνο το καλάθι».