Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sportal για Σλούκα, Μίροτιτς, Αταμάν και… δολοφονία χαρακτήρων: «Εμείς τερματίσαμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος - Δεν έχουμε ίδια αφετηρία»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Sportal! Ο Βεζένκοφ, ο Σλούκας, ο Μίροτιτς, ο Αταμάν, ο Παναθηναϊκό, ο Μπραζντέϊκις και η... δολοφονία χαρακτήρων την οποία έχει αναγκαστεί να υπομείνει, σε 11 λεπτά... γεμάτα μπάσκετ (και όχι μόνο).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι προπονηταράς, αλλά δεν είναι και η κλασική περίπτωση κόουτς που συναντάς. Πάντα εκδηλωτικός, πάντα ντόμπρος και πάντα πορευόμενος προς το καλό του αγαπημένου του Ολυμπιακού, ο «κόουτς Μπι» έχει ξεχωρίσει.

Βέβαια το ταπεραμέντο του δεν είναι το μοναδικό πράγμα που τον κάνει ξεχωριστό, καθώς, πριν τα λόγια, μιλάει με πράξεις.

Κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας, με 4 συνολικά Φάιναλ 4 στην καριέρα του και μία κατάκτηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ξεκάθαρο πως ανήκει στην Ελίτ. Πέρσι έφτασε μιαν ανάσα από τον τίτλο, όμως ο Γιουλ χάλασε τα σχέδια και εκείνου και του Ολυμπιακού. Φέτος είναι μια διαφορετική ιστορία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν, ανακρίθηκε από το Sportal και το Euroleague Greece, με τον ίδιο να μην… φοβάται μπροστά στην κάμερα τοπυ Χρήστου Τσουκαλά και να τα λέει όλα!

«Η προετοιμασία φέτος ήταν πιο δύσκολη από ποτέ. Πάντα οι Εθνικές παίζουν ρόλο, όμως εμείς είχαμε 6 απόντες και 2 τραυματισμούς. Κάναμε προετοιμασία με ελάχιστους επαγγελματίες. Μοιραίο είναι να βιαστούμε πολύ τώρα ώστε να αξιολογήσουμε πού μπορεί να φτάσει», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν μιλήσει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το πώς πήγε.

«Πάντα νομίζεις πως όλα είναι εύκολα και δεν είναι. Συμβαίνει και το αντίθετο. Υπογράψαμε νωρίς τους τρεις παίκτες που θέλαμε πολύ. Κυρίως τους δύο που εγώ ήθελα να φέρουμε, τον Μιλουτίνοφ και τον Ουίλιαμς Γκος. Επειδή μπήκαμε κι εμείς στον χορό με τον Μίροτιτς που δεν έγινε, η αμέσως επόμενη επιλογή μας ήταν ο Λουκ Σίκμα και είμαι ευχαριστημένος που τον κλείσαμε νωρίς. Είχα σκεφτεί εγώ και είχε συμφωνήσει η διοίκηση πως δεν πρέπει να βιαστούμε. Πιστεύουμε πως ούτως η άλλως έχουμε καλή ομάδα που απλώς έπρεπε να προσθέσει έναν παίκτη, χωρίς να το κάνει άμεσα», ανέφερε.

Καλοκαίρι είχαμε πριν λίγο καιρό, τι πιο φυσιολογικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα από το να πάει διακοπές. Οι φίλοι του Ολυμπιακού όμως, με αγάπη πάντα, όπου τον πετύχαιναν τον «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις.

«Μόνο αυτό με ρωτούσαν, σε σημείο που έγινε και λίγο εκνευριστικό. «Κόουτς παίκτη θα πάρουμε; Τον παικταρά θα τον φέρουμε;». Με αγάπη πάντα, αλλά ξέρω πώς είναι η νοοτροπία των οπαδών στην Ελλάδα. Όλοι θέλαμε το καλοκαίρι να πάρουμε την εφημερίδα για να δούμε τις μεταγραφές. Αυτή είναι μια ευχάριστη περίοδος. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλούς παίκτες, αλλά δεν ξεκινήσαμε από την ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός ήταν 17ος κι εμείς 1οι. Όλη αυτή η πίεση είναι και μια «προσβολή» προς τους παίκτες που έχουμε και οδήγησαν την ομάδα σε σπουδαία ρεκόρ. Βεβαίως έπαιξε ρόλο πως χάσαμε κατά πρώτο λόγο τον κορυφαίο παίκτη της Euroleague και στο μυαλό όλων έπρεπε αυτός που θα έρθει να αντικαταστήσει τον Σάσα (Βεζένκοφ), πράγμα αδύνατο. Ο MVP είναι ένας και μοναδικός. Και φυσικά την φυγή του Σλούκα. Επαναλαμβάνω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που έπρεπε να κάνει απλά κάποιες κινήσεις βάσει της φιλοσοφίας μας», τόνισε, ενώ για τον Κώστα Σλούκα ανέφερε μόνο ότι «Είναι παρελθόν και εμείς ασχολούμαστε μόνο με τους παρόντες».

Ο Ολυμπιακός κακόμαθε τον κόσμο του. Σερί παρουσίες σε Φάιναλ 4, σερί τίτλοι στην Ελλάδα και ένα τρομερό 16-1 στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Πώς να μην… κακομάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνει η ομάδα στο ίδιο επίπεδο. Άμα συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια… νομίζω οι ιστορικοί τι μπάσκετ στο μέλλον θα το αναλύσουνε. Αλλά κύριο μέλημα είναι πάνω σε μονοπάτι που βαδίζουμε η ομάδα, η διοίκηση και ο κόσμος, να συνεχίσουμε. Αυτό σημαίνει μια σταθερότητα, μια μεθοδικότητα και μια γνώση του πώς μπορείς να έχεις ομάδα υψηλού επιπέδου. Πώς να την στελεχώσεις σε όλα τα επίπεδα, πώς να έχεις τους καλύτερους γιατρούς, τους καλύτερους φυσιοθεραπευτές, να έχουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες βάσει του μπάτζετ. Αυτή η σταθερότητα οδηγεί και σε σταθερές πορείες. Μπορεί αυτές οι πορείες να είναι πάνω 2-3 νίκες, κάτω 2-3 νίκες, ένας δύο τίτλοι κάτω, αλλά εμείς θέλουμε όλοι μαζί, παρέα με τον κόσμο, να περάσουμε έντονες βραδιές».

Όσον αφορά το μπάσκετ που θα παίζει η ομάδα του Πειραιά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ξεκάθαρος. «Να περιμένετε ένα παιχνίδι με την ίδια ομαδικότητα, ίσως και ακόμα περισσότερη από πέρσι. Θα κοιτάξουμε να γίνουμε πιο σκληροί αμυντικά, εκμεταλλευόμενοι κάποιες προσθαφαιρέσεις. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, θα είμαστε καλύτεροι», δήλωσε, πριν μιλήσει για τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος κόουτς είχε δηλώσει πως με χαρά θα έβγαινε σε δείπνο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, πρόταση που… καλοφάνηκε στον Έλληνα ομόλογό του!

«Με χαρά το ακούω. Ο Έργκιν είναι ένας τύπος «μποέμ» που του αρέσει η καλή ζωή. Εγώ είμαι λίγο διαφορετικός και δεν πολυβγαίνω έξω. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το κάνω αυτό. Σέρβομαι όλους τους προπονητές της Ευρωλίγκας. Ο καθένας για να είναι εδώ αξίζει πολλά. Οι κατακτήσεις και η πορεία του τα λένε όλα. Επίσης θέλω να είμαι φιλόξενος στον Τούρκο συνάδελφο που ήρθε εδώ και να του δείξουμε πως εδώ είμαστε μια χώρα με πολιτισμό και ενσυναίσθηση, όπως και οι Τούρκοι είναι για εμάς».

Η FIBA και η Ευρωλίγκα τα έχουν βρει πλέον και αναμένεται για πρώτη φορά να έχουμε διακοπή της κορυφαίας διοργάνωσης, ώστε οι παίκτες να αγωνιστούν στα παράθυρα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν βλέπει με πολύ καλό μάτι την κίνηση αυτή, όμως παράλληλα μας μεταφέρει και την δική του αλήθεια επί των πραγμάτων.

«Είναι ένα θετικό βήμα. Γενικά πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη με την ΦΙΜΠΑ. Ήδη από τα μίτινγκ στη Βαρκελώνη που κάναμε, υπάρχει αυτό. Γενικά υπάρχει συνεργασία και είναι ένα πολύ θετικό βήμα. Γενικά πρέπει να μπάσκετ να γίνει ένα σε όλα τα επίπεδα. Και στους κανονισμούς. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικοί σε Ευρωλίγκα και Ευρώπη. Μόνο για το καλό του αθλήματος είναι. Τώρα για εμένα, σαν προπονητή του Ολυμπιακού, όλη αυτή η κατάσταση είναι φοβερά δύσκολη. Καλούμαστε σε 2 εβδομάδες να κριθούμε και λόγω των Εθνικών ομάδων είμαι παντελώς ανέτοιμος να δείξω αυτό που πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός, λόγω αυτού του γεγονότος. Αυτό είναι λίγο κόντρα στη δουλειά μου, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Λίγο πριν το τέλος, ρωτήσαμε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την… δολοφονία χαρακτήρα που έχει υποστεί στα σοσιαλ μίντια, με άπειρα ποστ να τον υποτιμούν και να τον χλευάζουν. Εκείνος δεν… μασάει!

«Το να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό έχει ένα τίμημα. Το τίμημα είναι αυτό. επίσης το να είσαι στον Ολυμπιακό και να έχει τέτοια επιβολή απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο έχει ένα ακόμα μεγαλύτερο τίμημα. Αρχίζει και στοχοποιείται το πρόσωπο στην όλη ιστορία».

Ο Μιλουτίνοφ στο Sportal: «O Σπανούλης με έφερε στη θέση που είμαι σήμερα – Μίλησα με τον Μπαρτζώκα και ήταν εύκολο να επιστρέψω» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17:31 - 25.09.2023

Ο Μιλουτίνοφ στο Sportal: «O Σπανούλης με έφερε στη θέση που είμαι σήμερα – Μίλησα με τον Μπαρτζώκα και ήταν εύκολο να επιστρέψω» (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε ζωντανά στην κάμερα του Sportal, από το ΣΕΦ και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, δήλωσε χαρούμενος και ανυπόμονος για το νέο βήμα στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να κάνει χαρούμενο τον κόσμο των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, αλλά και είπε την μεγάλη αλήθεια αναφορικά με την πόλη του Μάντσεστερ. Πως όταν λέμε «Μάντσεστερ», εννοούμε ΜΟΝΟ την Γιουνάιτεντ!