Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο Sportal: «Έπαιζα με τον ΜάκΛεμορ στο NBA 2K και τώρα τον έχω μαζί μου στα αποδυτήρια της ΑΕΚ»

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο Sportal

Ο Όμηρος Νετζήπογλου στο Sportal: «Έπαιζα με τον ΜάκΛεμορ στο NBA 2K και τώρα τον έχω μαζί μου στα αποδυτήρια της ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 16:30 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 26.09.2023

Ένας από τους νεοφερμένους του φετινού καλοκαιριού, ο Όμηρος Νετζήπογλου, μιλάει στο Sportal για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, θέτει τους στόχους του για την προσπάθεια της Ένωσης, εξηγεί τα κέρδη που θα έχει από τη φετινή προσπάθεια και στέλνει μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια σεζόν που οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες. Το 2024 άλλωστε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, με την διοίκηση Αγγελόπουλου να κάνει κινήσεις προκειμένου να ανεβάσει τον πήχη του ρόστερ και να παρουσιάσει μια ομάδα που θα είναι ισχυρή και έτοιμοι να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες.

Σε αυτό το πλαίσιο οι κινήσεις που έγιναν ήταν πολλές, τόσο στους Έλληνες, όσο και στους ξένους παίκτες. Μία εξ αυτών ήταν ο Όμηρος Νετζήπογλου, που αποκτήθηκε με σκοπό να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Ο πρώην άσος του Άρη θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της γενιας του και φέτος θέλει να δείξει πως ο ντόρος γύρω από το όνομά του δεν είναι τυχαίος.

Ο διεθνής άσος μίλησε στο Sportal για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, με την ΑΕΚ, τις προσδοκίες που υπάρχουν, αλλά και τη συνεργασία του με τον Ζοάν Πλάθα, από τον οποίο είναι έτοιμος να μάθει πράγματα φέτος. Παράλληλα στέκεται στη συνύπαρξη με παίκτες όπως ο ΜακΡέι, ο ΜάκΛεμορ και ο Κουζμίνσκας, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

-Νέα σεζόν, νέα ομάδα. Πώς είναι η μετάβαση στην ΑΕΚ;

«Για μένα είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι καινούργιο. Ήθελα να αλλάξω παραστάσεις, να δω κάτι καινούργιο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω ανυπομονησία για τα παιχνίδια. Έχω έρθει σε ένα τεράστιο σωματείο με πολύ υψηλές απαιτήσεις σε ΕΛλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη, με τις προσωπικότητες που έχει να κάνει κάτι καλό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Ζώντας την ομάδα από μέσα, από την πρώτη μέρα προετοιμασίας, πόσο καλή μπορεί να γίνει;

«Να μην το... ματιάξω, έχουμε προσωπικότητες που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, σε πρωτοκλασάτες ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε έμπειρους Έλληνες, έχουμε προπονητή που θα ήθελαν πάρα πολλοί να τον έχουν. Είναι έμπειρος στο κορυφαίο επίπεδο. Αν βρούμε τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο, γιατί έξω από το παρκέ είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια, πιστεύω θα κάνουμε κάτι πολύ καλό που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο σύλλογος της ΑΕΚ».

-Φέτος συνεργάζεσαι με έναν προπονητή όπως ο Ζοάν Πλάθα. Πόσο σημαντικό είναι για σένα και πόσο απαιτητικός είναι μέσα από τις προπονήσεις;

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν σου δημιουργεί πίεση να πει κάτι να σε πιέσει. Απλά με τον τρόπο του θα σε εμπιστευτεί. Θέλει να βγάλεις το 100% του εαυτού σου, να παίξεις ελεύθερα, να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα και να τα δώσεις όλα για την ομάδα. Όταν ξέρεις ότι έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στον πάγκο έτοιμο να σε βοηθήσει σίγουρα πρέπει να είσαι έτοιμος και να θέλεις να τα δώσεις όλα γι αυτόν».

-Ήταν ένας παραπάνω λόγος η πααρουσία του Πλάθα για να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Όταν έμαθα ότι θα κλείσει ο κόουτς Πλάθα σίγουρα ήταν ένας λόγος να μάθω πράγματα από αυτόν και όλοι εμείς οι μικροί, αλλά και πιο έμπειροι παίκτες έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτόν».

-Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον Όμηρο Νετζήπογλου τη φετινή σεζόν;

«Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι θα μπαίνω μέσα και θα δίνω ενέργεια στην άμυνα, θα ξεκινάω από την άμυνα. Στην επίθεση δεν θα πάρω κάτι τραβηγμένο. Ό,τι μου δώσει ο κόουτς και η αντίπαλη άμυνα. Θα μπω μέσα να δώσω πολλή ενέργεια στην ομάδα κια να ξεκινήσω από την άμυνα».

-Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με μεγάλο background, οπως ο ΜακΡέι, ο ΜάκΛεμορ και ο Κουζμίνσκας. Πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξή σου σαν παίκτης να συνεργάζεσαι με τέτοιες προσωπικότητες;

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Και ο ΜακΡέι και ο ΜάκΛεμορ και ο Κουζμίνσκας είναι παίκτες που τους έβλεπα στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα. Με τον ΜάκΛεμορ έπαιζα και στο 2k μαζί του. Είναι πρωτοκλασάτοι παίκτες, είναι πρώτα ονόματα και μόνο καλό έχεις να πάρεις από αυτούς. Θέλω να μαζεύω όλες τις καλές πληροφορίες που μου δίνουν. Είναι εξαιρετικά παιδιά όλοι τους και μας βοηθάνε εμάς τους μικρούς. Είμαι τυχερός και ευλογημένος που βρίσκομαι σε μια τέτοια ομάδα με τέτοιους παίκτες που μόνο κέρδος έχω να πάρω».

-Αν έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν, τι θα θεωρήσεις επιτυχία σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο;

«Ομαδικο είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, σαν σύλλογος. Αν η ομάδα δεν κάνει κάτι καλό, δεν θα ακουστεί κανένας παίκτης. Πρώτα απ' όλα είναι η ομάδα και εγώ θέλω να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος, να μαζεύω πληροφορίες από τους συμπαίκτες μου και κάθε μέρα να βάζω 1% βελτίωση στον εαυτό μου».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Εγώ παρακολουθούσα και τα παιχνίδια της ΑΕΚ στο BCL, όταν σήκωσε το τρόπαιο, που ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, να τα δώσουμε όλα και εύχομαι να είναι όπως πάντα δόπλα μας και να μας στηρίζει γιατί θέλουμε τη στήριξή του σε κάθε παιχνίδι. Εμείς πρέπει να δίνουμε το 100% για να τον κάνουμε χαρούμενοι».