«Τρέχει» για την πρεμιέρα της Basket League ο Χατζηδάκης στην ΑΕΚ

Μανώλης Χατζηδάκης

«Τρέχει» για την πρεμιέρα της Basket League ο Χατζηδάκης στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 15:30 - 25.09.2023

Ο Μάνος Χατζηδάκης συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον σέντερ της ΑΕΚ να «τρέχει» για το παιχνίδι της πρεμιέρας της Basket League κόντρα στο Λαύριο.

Το φινάλε της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, στη Μανίλα, ήταν οδυνηρό για τον Μάνο Χατζηδάκη. Ο σέντερ της ΑΕΚ αποκόμισε τραυματισμό στο πόδι, στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, ο οποίος τον κράτησε εκτός δράσης από την επιστροφή του από τις Φιλιππίνες.

Η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου της ΚΑΕ έκανε λόγο για απουσία 4 με 6 εβδομάδες, ώστε να αναρρώσει πλήρως και να μπει και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό. Ο ίδιος με την επιστροφή του στη χώρα μας άρχισε διαδικασία αποκατάστασης, φορώντας ειδική μπότα, την οποία έβγαλε έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η αποκατάστασή του πήγε πολύ καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, με τον οργανισμο του να ανταποκρίνεται πολύ καλά από την πρώτη στιγμή. Για το λόγο αυτό έβγαλε τη μπότα νωρίτερα του αναμενομένου, ενώ και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής έχει αλλάξει.

Ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να μείνει σίγουρα εκτός δράσης από την αναμέτρηση της πρεμιέρας της Basket League, κόντρα στο Λαύριο, οι πιθανότητες να παίξει στην αναμέτρηση αυτή έχουν αυξηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως ο Πλάθα θα τον ρόξει στη «μάχη» χωρίς προπόνηση, ή χωρίς να έχει αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ισπανός κόουτς άλλωστε θέλει να δουλέψει η ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο και σύμφωνα με τα δικά του «θέλω» και για το λόγο αυτό δεν θα πιέσει καταστάσεις ακόμακ αι με τον΄διεθνή σέντερ.

Το σίγουρο όμως είναι πως θα επιστρέψει στη δράση γρηγορότερα του αναμενομένου, κάτι που φέρνει χαμόγελα σε όλους στο στρατόπεδο της ΑΕΚ.