Ο Σπλίτερ για την απόσυρση της φανέλας του: «Το να είσαι στην κορυφή της Buesa Arena είναι απίστευτο»!

Ο Σπλίτερ για την απόσυρση της φανέλας του: «Το να είσαι στην κορυφή της Buesa Arena είναι απίστευτο»!

Γιάννης Πάλλας 16:53 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 18.05.2024

Ο Τιάγκο Σπλίτερ θα δει τη φανέλα του να αποσύρεται στον αγώνα της Κυριακής (5/5, 19:00) με την Χιρόνα για το πρωτάθλημα

Στην οροφή της Buesa Arena στη Βιτόρια θα βρεθεί το απόγευμα της Κυριακής (5/5, 19:00) πριν τον αγώνα της Μπασκόνια με την Χιρόνα για το πρωτάθλημα, η φανέλα του Τιάγκο Σπλίτερ με τον αριθμό 21.

Ο Αργεντινός πάουερ φόργουορντ/σέντερ που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ομάδα των Βάσκων θα δει τη φανέλα του να συμπληρώνει μια πεντάδα στην οροφή του εμβληματικού γηπέδου δίπλα σ’ εκείνες του Πάμπλο Πριτζιόνι, του Σέρχι Βιδάλ, του Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και του Λουίς Σκόλα!

«Νιώθω πολύ περήφανος, το βλέπω σαν ένα πολύ ιδιαίτερο βραβείο. Το να είσαι στην κορυφή της Buesa Arena είναι κάτι απίστευτο. Στη Βιτόρια μεγάλωσα ως παίκτης και ως άνθρωπος, είμαι πολύ περήφανος. Έχω μια πολύ ιδιαίτερη αγάπη για τη Βιτόρια και τον σύλλογο» δήλωσε μιλώντας στην ισπανική AS για τη μεγάλη στιγμή που περιμένει να ζήσει το απόγευμα της Κυριακής.

Στη συνέχεια ο Τιάγκο Σπλίτερ έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του στην Μπασκόνια, λέγοντας: «Είναι επτά χρόνια θεωρητικά, αλλά, από τότε που υπέγραψα στις τάξεις των νέων και μέχρι που έφυγα, ήταν στην πραγματικότητα δέκα χρόνια. Έφτασα στα δεκαπέντε και έφυγα στα 25. Υπήρχαν 413 παιχνίδια που μου επέτρεψαν να μάθω να παίζω, να γίνω επαγγελματίας και να αποκτήσω τα θεμέλια για να συνεχίσω στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΒΑ. Εκεί έδωσα τις πρώτες μου μάχες και μεγάλωσα ως άνθρωπος».

Στα χρόνια που έμεινε στην ομάδα των Βάσκων πέτυχε πολλά και κατέκτησε αρκετά τρόπαια: «Αλήθεια, εννιά τρόπαια, που είναι αρκετά. Δεν είναι κακό. Πέρασαν χρόνια παλεύοντας για όλα, με μια απίστευτη ομάδα. Έμαθα να προπονούμαι, να παλεύω και να κερδίζω. Όταν έχεις μια τόσο ισχυρή ομάδα παικτών, οι τίτλοι είναι μια λογική συνέπεια».

Όταν ρωτήθηκε ποιος τίτλος ήταν πιο ιδιαίτερος, απάντησε: «Το τελευταίο πρωτάθλημα εντός έδρας. Έπαιξα πολύ καλά, ήμουν MVP και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Έχω ακόμα εικόνες από τους πανηγυρισμούς και φωτογραφίες με τα τρόπαια. Όμως το Copa del Rey που κατακτήσαμε στη Μαδρίτη ήταν εντυπωσιακό. Η αδερφή μου είχε πεθάνει πρόσφατα, οι γονείς μου ήρθαν από τη Βραζιλία για να με συνοδεύσουν και θυμάμαι τέλεια την αγκαλιά που μου έκανε ο Pablo Prigioni. Αυτά τα δύο είναι αυτά που έχω στο μυαλό μου με έναν ιδιαίτερο τρόπο».

Για το γεγονός ότι θα μοιραστεί την οροφή του γηπέδου με τους σπουδαίους συμπαίκτες του, είπε: «Ήταν όλοι τεράστιοι. Τώρα θα κάνουμε μια πεντάδα! Όλοι έχουν την αγάπη μου. Ο Πάμπλο (Πριτζιόνι) ήταν ένας πόιντ γκαρντ που μου έδωσε χιλιάδες ασίστ, ο Σέρχι (Βιδάλ) με βοήθησε πολύ όταν έφτασα στη Βιτόρια επειδή ήμουν νέος και ήταν επίσης ένας από τους λιγότερο έμπειρους στην ομάδα. Ο Ρακόσεβιτς ήταν γεννημένος σκόρερ που με δίδαξε πολλά, μου άνοιξε χώρους και ήταν φαινόμενο. Με τον Σκόλα σφυρηλάτησα τον εαυτό μου ως σέντερ. Κόλλησα μαζί του από την πρώτη μέρα και έμαθα να παίζω στη μπογιά. Με έμαθε να είμαι σπουδαίος επαγγελματίας στην προπόνηση και σε όλα. Όταν έφυγε, έμεινα με αυτή την ευθύνη για λίγο».

Μοτιεγιούνας: «Οι πέντε υποψήφιες ομάδες που θα δώσουν τη θέση τους στην Παρί» - Τι είπε για την ομάδα από το Ντουμπάι!
EUROLEAGUE

14:54 - 04.05.2024

Μοτιεγιούνας: «Οι πέντε υποψήφιες ομάδες που θα δώσουν τη θέση τους στην Παρί» - Τι είπε για την ομάδα από το Ντουμπάι!

Ο CEO της Euroleague Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε στην εφημερίδα AS για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και την προοπτική ένταξης ομάδας από το Ντουμπάι – Ποια ομάδα θα χάσει τη θέση της από την Παρί

Τέλος, για την υποδοχή που θα του επιφυλάξει ο κόσμος, επισήμανε: «Έχω τεράστια αγάπη για όλους τους οπαδούς της Μπασκόνια. Το να έχεις έναν οπαδό που πηγαίνει κάθε μέρα για να υποστηρίξει την ομάδα του και που ξέρει τόσα πολλά για το μπάσκετ είναι τρομερό. Χρόνια και χρόνια στην ίδια γραμμή. Και σίγουρα θα είναι για πολύ καιρό γιατί η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Κάποια χρόνια περισσότερο και άλλα λιγότερο, αν και ο κόσμος είναι πάντα εκεί και υποστηρίζει. Εξ ου και η γνωστή ρήση του «χαρακτήρα Μπασκόνια». Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξαναβλέπω παλιούς γνωστούς, ειλικρινά. Είμαι πολύ ευγνώμων».