Κίνηση-έκπληξη με Λουβαβού-Καμπαρό από την Μπασκόνια

Κίνηση-έκπληξη με Λουβαβού-Καμπαρό από την Μπασκόνια

Sportal newsroom 17:37 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 12.06.2024

Η ενίσχυση του ρόστερ της Μπασκόνια συνεχίζεται ενόψει της νέας σεζόν, με την ομάδα από την Βιτόρια να ανακοινώνει την απόκτηση του Τιμοτέι Λουβαβού-Καμπαρό έως το 2026.

Η μεταγραφή του Καμάρ Μπόλντουιν έκανε... σεφτέ στις μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν, για την Μπασκόνια, με την ομάδα από την Βιτόρια να συνεχίζει τις κινήσεις με έναν παίκτη με σημαντική εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα από την Βιτόρια παρά το γεγονός πως δεν έχει καταλήξει ακόμα στον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έφτασε σε deal με έναν ακόμα παίκτη. Ο λόγος για τον Τιμοτέι Λουβαβού-Καμπαρό, ο οποίος έπειτα από μία σεζόν στην Γαλλία, για λογαριασμό της Βιλερμπάν, μετακομίζει στην Βιτόρια.

Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτησή του μέχρι το 2026, ενισχύοντας σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της, με έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά το επίπεδο της Euroleague. Αυτό γιατί το 2022 μετακόμισε στην Αρμάνι Μιλάνο και εν συνεχεία αγωνίστηκε στην ομάδα του Τόνι Πάρκερ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο 29χρονος άσος από τις Κάννες έχει μεγάλη πορεία στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε Φιλαδέλφεια 76ερς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σικάγο Μπουλς, Μπρούκλιν Νετς και Ατλάντα Χοκς, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη, όπου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και την Euroleague.

Με την κίνηση αυτή η Μπασκόνια δυνάμωσε ακόμα περισσότερο στην περιφέρεια, με έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και στις δύο πλευρές, έχοντας ως σημείο αναφοράς την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα.

Την σεζόν 2023-24, όπου και φόρεσε τη φανέλα της Βιλερμπάν, ο Λουβαβού-Καμπαρό μέτρησε 13 πόντους, 3,4 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 1,1 κλεψίματα και 46,7% στα σουτ εντός πεδιάς σε 28 παιχνίδια με την γαλλική ομάδα.