Ο Τσίμα Μονέκε στο Sportal: «Ο Ματίας Λεσόρ θα είναι ο MVP του Final Four» (vid)
i

© Euroleague Basketball

Ο Τσίμα Μονέκε στο Sportal: «Ο Ματίας Λεσόρ θα είναι ο MVP του Final Four» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 19:28 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 29.05.2024

Στο Βερολίνο ο Τσίμα Μονέκε ναι μεν δεν συμμετέχει με την Μπασκόνια, παρακολουθεί το Final Four ως λάτρης της Euroleague και μάλιστα μίλησε στο Sportal για την πρόβλεψή του που περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και τον Ματίας Λεσόρ ως πολυτιμότερο παίκτη!

Ιδανικά ο Τσίμα Μονέκε θα ήθελε να παίζει στο Final Four με την Μπασκόνια, αλλά είναι και ρεαλιστής. «Θα ήταν τέλειο να τα είχαμε καταφέρει», είπε στην κάμερα του Sportal ο Νιγηριανός φόργουορντ της ισπανικής ομάδας, αλλά «δεν είναι παράξενο που δεν τα καταφέραμε. Αποκλειστήκαμε από την Ρεάλ Μαδρίτης», θύμισε και ταυτόχρονα θυμήθηκε πως κόντρα στην δυναμική Βασίλισσα, εκτός της ανωτερότητάς της, «ήμουν τραυματίας και δεν έπαιξα στα Playoffs. Τώρα, παρακολουθώ την εξαιρετική διοργάνωση ως θεατής».

Στο Βερολίνο όμως, ο Μονέκε έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα του ενδιαφέροντος, καθώς είμαι μία ξεχωριστή φιγούρα με μία πάμπλουτη κόμη που εντυπωσιάζει. Πέραν όλων, τον άλλων όμως, διαθέτει και... άποψη και πάνω σε αυτή βασίζει και την πρόβλεψή του: «MVP του Final Four θα είναι ο Ματίας Λεσόρ», είπε, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα σηκώσει το τρόπαιο στον τελικό με την Ρεάλ.

Ο Μονέκε έχει ολοκληρώσει την υποχρεώσεις του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μιας και η Μπασκόνια στην Ισπανία δεν κατάφερε να προκριθεί στην post season. Αποκλείστηκε με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην Liga Endesa και ήδη σκέφτεται τη νέα σεζόν.

«Δεν χρειάζομαι έξτρα κίνητρο. Πάντα βρίσκω σκοπό και κίνητρο για να συνεχίσω. Πάντα παίζω για τη νίκη», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε. «Έπαιξαν σπουδαία άμυνα. Αρκετοί παίκτες... βγήκαν μπροστά και γενικά ο Παναθηναϊκός κάνει μία σπουδαίο σεζόν». Ένα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν τον Μονένε στους «πράσινους» -πέραν από τον Λεσόρ που είναι φαν του- είναι «και ο κόσμος του. Φτιάχνει τρομερή ατμόσφαιρα».

O Παπαγιάννης στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, επιστρέψαμε δύο φορές αλλά δεν τα καταφέραμε»
EUROLEAGUE

14:08 - 25.05.2024

O Παπαγιάννης στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, επιστρέψαμε δύο φορές αλλά δεν τα καταφέραμε»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξήγησε στο Sportal τι δεν λειτούργησε για την Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και έκανε τις προβλέψεις του για τον τελικό.

Όσον αφορά στην Μπασκόνια, εκεί συνεργάζεται με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, με τον οποίο έχουν και πολύ καλές σχέσης, αλλά και... ανταγωνισμό. Παίζουν μαζί όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και στα video games και είχε ένα μήνυμα να δώσει στον νεαρό Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ. «Δεν σε συμπαθώ καθόλου», του είπε μέσα από την κάμερα του Sportal αστειευόμενος και του ζήτησε «να γίνεις καλύτερος στο FIFA», μάλλον για να έχει μεγαλύτερο... ανταγωνισμό.

Επίσης, τέλος μιας και φόραγε T-shirt με τον Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ, εξήγησε πως δεν θεωρεί πως είναι ο Μπάτλερ της Euroleague και αυτός γιατί... «είμαι ο Τσίμα Μονέκε!».