Η Μπασκόνια... ξεμπέρδεψε με τη Βίρτους και πάει στον «εμφύλιο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Μπασκόνια - Βίρτους

i

Photo by Ion Alcoba Beitia/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπασκόνια... ξεμπέρδεψε με τη Βίρτους και πάει στον «εμφύλιο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Νίκος Καλαμπάκας 23:26 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 19.04.2024

Η Μπασκόνια είναι η ομάδα που πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs της Euroleague. Οι Βάσκοι επιβλήθηκαν της Βίρτους εντός έδρας με σκορ 89-77 και θα πέσουν πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπασκόνια είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει το... παζλ των Playoffs της Euroleague. Οι Βάσκοι επιβλήθηκαν στην έδρα τους της Βίρτους με σκορ 89-77 και πήραν το εισιτήριο για τα playoffs, εκεί όπου θα συναντήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν ισπανικό «εμφύλιο».

Χάουαρντ, Σεντερέσκις και Κοστέλο οδήγησαν τους παίκτες του Ιβάνοβιτς στη νίκη, αφού πήραν «φωτιά» και τελείωσαν την αναμέτρηση διψήφιοι...

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Βίρτους συνηθίζει να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια και έτσι έπραξε και στη Βιτόρια. Οι παίκτες του Μπάνκι κατάφεραν να βρουν λύσεις και να βάλουν δύσκολα στους Ισπανούς και τελικά στο δεκάλεπτο προηγούνταν με 22-21.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και στο 2ο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι στο σκορ και έδειχναν ότι θα πάνε σε αγώνα - θρίλερ. Το 41-41 του ημιχρόνου μαρτυρούσε το παραπάνω, όμως γρήγορα το σκηνικό άλλαξε εντελώς.

Η 3η περίοδος ανήκε στους Βάσκους. Ο Μακιντάιρ προς το τέλος της άρχισε να κάνει ότι θέλει αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του και η Μπασκόνια στο 30' είχε τη διαφορά ασφαλείας που χρειαζόταν (72-57).

Η Βίρτους είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της, η Μπασκόνια είχε τον έλεγχο και στο 4ο δεκάλεπτο και κάπως έτσι η ομάδα της Βιτόρια οδήγησε τον αγώνα εκεί που ήθελε και τελικά επικράτησε με σκορ 89-77.

MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε ένα ακόμα... τρελό ματς. Σκόραρε, μοίρασε ασίστ κι γενικά όποτε έπιανε την μπάλα έστρεφε πάνω του όλη την προσοχή των Ιταλών.

Το κλειδί του αγώνα

Η Βίρτους μας έχει δείξει φέτος ότι όταν της στραβώνει ένα ματς, δύσκολα επανέρχεται. Αυτό συνέβη και στην πόλη των Βάσκων, αφού όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το γκάζι, οι παίκτες του Μπάνκι έχασαν τ΄αυγά και τα πασχάλια...

Διαιτητές

Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά και Νέντοβιτς

Δεκάλεπτα: 21-22, 41-41, 72-57, 89-77