Το τελευταίο... εισιτήριο: Η Μπασκόνια κόντρα στην Βίρτους και ο νικητής πάει Μαδρίτη!

Το τελευταίο... εισιτήριο: Η Μπασκόνια κόντρα στην Βίρτους και ο νικητής πάει Μαδρίτη!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 19.04.2024

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής (19/4) η διαδικασία του πρώτου Play In τουρνουά στα χρονιά της Euroleague και η Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια. Όποιος νικήσει θα πάρει το Νο 8 της τελικής κατάταξης και θα αντιμετωπίσει στα Playoffs την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ώρα της τελευταίας πράξης, πριν μπουν οι ομάδες στα... χαρακώματα για τις «μάχες» τον Playoffs της Euroleague, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός (με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Μακάμπι) και ο Ολυμπιακός (με μειονέκτημα απέναντι στην Μπαρτσελόνα), τελείται το βράδυ της Παρασκευής (19/4, 21:30, Novasports) στην Βιτόρια της Ισπανίας.

Εκεί όπου η Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου φιλοξενεί την Βίρτους Μπολόνια, στο δεύτερο, τελευταίο και πιο καθοριστικό παιχνίδι των δύο ομάδων στα Playin της Euroleague που έκαναν την πρεμιέρα τους φέτος και στο εξής καθιερώνονται.

Στο πρώτο προκριματικό ματς οι Βάσκοι, ως όγδοοι της κανονικής διάρκειας, έπαιξαν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ κι έχασαν, ενώ η Βίρτους Μπολόνια (No 10) απέκλεισε την Αναντολού Εφές (No 9). Τώρα συναντιούνται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα μετά τις 34 αγωνιστικές της regular season και ο νικητής θα συναντήσει στα Playoffs την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση: Την Ρεάλ Μαδρίτης.

Για την Μπασκόνια υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την προσπάθειά της και αυτό έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Τσίμα Μονέκε. Ο Νιγηριανός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος έκανε σπουδαία σεζόν και μεγάλη αίσθηση με το παιχνίδι του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ματς κόντρα στην Μακάμπι και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Η Euroleague ανακοίνωσε τις ημέρες και τις ώρες των game 3 και 4 των Playoffs - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν ταυτόχρονα
EUROLEAGUE

17:46 - 18.04.2024

Η Euroleague ανακοίνωσε τις ημέρες και τις ώρες των game 3 και 4 των Playoffs - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παίξουν ταυτόχρονα

Διαβάστε στο Sportal πότε θα δώσουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα game 3 και 4 (αν χρειαστεί) κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι για τα playoffs της Euroleague.

Πρόκειται για έναν αθλητή που προσφέρει φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση 13,6 πόντους και 6,6 ριμπάουντ στην Μπασκόνια, οπότε πλέον ο κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον επιθετικό τομέα ρίχνει όλο το βάρος στην περιφέρειας και κυρίως στον σουτέρ Μάρκους Χάουαρντ.

Ξέρει πως αυτός μπορεί να κάνει το «θαύμα» του στην καλή του μέρα και (για να μην ξεχνιόμαστε) αυτός είναι ο πρώτος σκόρερ της Euroleague. Με 19,3 πόντους μέσο όρο, κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να ξεπεράσει ακόμα και τον καλύτερο όλων των εποχών. Διότι, ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό είχε τελικά 0,7 λιγότερους (18,7).