Ο Λούντμπεργκ και η Βίρτους έστειλαν σπίτι της την Εφές!

Ίφε Λούντμπεργκ

i

© Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Λούντμπεργκ και η Βίρτους έστειλαν σπίτι της την Εφές!

Η Βίρτους Μπολόνια πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στην Εφές με 67-64 στην Πόλη και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Play In, στέλνοντας την τουρκική ομάδα από τώρα σπίτι της!

Μετά από ένα παιχνίδι για σκληρά νεύρα, η Βίρτους έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός συνέχειας την Εφές (64-67)!

Το ματς ήταν συναρπαστικό, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει και τα πάντα να κρίνονται στο τέλος. Εκεί ο Ίφε Λούντμπεργκ με ένα τεράστιο τρίποντο έκανε το σκορ 61-67 στα 11’’ για τη λήξη, κλειδώνοντας έτσι τη νίκη για την Βίρτους Μπολόνια.

Πρώτος σκόρερ για τη Βίρτους Μπολόνια του Λούκα Μπάνκι ήταν ο Τόκο Σενγκέλια με 13 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν οι Αβούντου Αμπάς και Ίφε Λούντμπεργκ με 12 έκαστος και ο Μάρκο Μπελινέλι με 11.

Από πλευράς Εφές ο Ουίλ Κλάιμπερν σημείωσε τους πρώτους 17 πόντους της ομάδας του στο παιχνίδι και τελείωσε το ματς με 22, ενώ ο Σέιν Λάρκιν πρόσθεσε 16.

Επόμενος αντίπαλος για τη Βίρτους η Μπασκόνια, με το ματς της Παρασκευής (19/4) να κρίνει το 8ο εισιτήριο για τα Playoffs, με την Ρεάλ να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Με τον Κλάιμπερν να έχει πάρει φωτιά, η Έφες πήρε τα ηνία. Ο Αμερικανός είχε και τους 17 πρώτους πόντους για την Έφες, ενώ με τον Οσμανί να βάζει 6 μαζεμένους, η διαφορά έφτασε στους 11 (23-12) στο 8’.

Ένα 11-0 της Βίρτους έφερε το παιχνίδι στο «χ» (23-23) στο 12’, με όλο το υπόλοιπο ματς να είναι ένα θρίλερ με συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα. Όλα αυτά μέχρι το 33’.

Ο Τζόουνς με βολές έκανε το σκορ 57-55, όμως η συνέχεια ανήκε στη Βίρτους. Η ομάδα του Μπάνκι με ένα 0-9 πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έκανε το σκορ 57-64, με 3:30 να απομένουν. Ο Λάρκιν με βολές έκανε το σκορ 61-64, αλλά τότε μίλησε ο Ίφε Λούντμπεργκ.

Ο Δανός με τρίποντο στα 11’’ για το τέλος έκανε το σκορ 61-67, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες της Εφές για ανατροπή. Τελικό σκορ 64-67 (μετά και το τρίποντο του Μπράιαντ), με τη Βίρτους να πανηγυρίζει έτσι μια τεράστια νίκη και πρόκριση.

MVP:

Ο Ίφε Λούντμπεργκ τα έκανε όλα για τη Βίρτους, έχοντας, πέραν του τριπόντου που κλείδωσε τη νίκη, 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ:

Το τρίποντο του Ίφε Λούντμπεργκ ήταν το σημείο – κλειδί της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς, Περούγκα, Νίκολιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-21, 36-35, 50-48, 64-67.

Δείτε το Box Score της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή (19/4) αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στη Βιτόρια, με τον νικητή να περνά στα Playoffs και να αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο
EUROLEAGUE

05:01 - 17.04.2024

Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο. Η ομάδα του Ισραήλ επικράτησε της Μπασκόνια με σκορ και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs της Euroleague, εκεί όπου θα κοντραριστεί με μειονέκτημα έδρας με τον Παναθηναϊκό, με έπαθλο την παρουσία τους στο Final 4. Κορυφαίος των νικητών ήταν o Λορέντο Μπράουν που σημείωσε 29 πόντους, ενώ 26 πρόσθεσε ο Μπόλντγουιν.