Οι Ενώσεις της Euroleague για τα παράπονα προς τους διαιτητές: «Να ενθαρρύνουμε τους πάντες για μία θετική ατμόσφαιρα»

Οι Ενώσεις της Euroleague για τα παράπονα προς τους διαιτητές: «Να ενθαρρύνουμε τους πάντες για μία θετική ατμόσφαιρα»

Γιώργος Γαβριλάκης 18:55 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 15.04.2024

Οι επιτυχίες της Euroleague σε όλους τους τομείς (αγωνιστικούς και επιχειρησιακούς) είναι δεδομένες, αλλά για να μην υπάρχουν... θολά τοπία, μία από κοινού ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, των προπονητών, της Ένωσης Παικτών και των αξιωματούχων, αναφέρεται στους διαιτητές και σε όσους είχαν ή έχουν παράπονα!

To πρώτο κεφάλαιο της αγωνιστικής δράσης της Euroleague ολοκληρώθηκε. Η κανονική διάρκεια της σεζόν βρίσκεται στο πρόσφατο παρελθόν, το πρώτο Play In τουρνουά της ιστορίας στο άμεσο μέλλον και τα Playoffs ακολουθούν, πριν το Final Four του Βερολίνου.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν δεν κάνουν ακόμα απολογισμούς, καθώς οι στόχους τους τώρα «ζητούν» εφαρμογή, αλλά υπάρχουν και... άλλες ομάδες που εργάζονται στην Euroleague Basketball και έχουν βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα από την σεζόν 2023-24. Και υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στοιχεία (αγωνιστικά και μη) που αναπτύσσουν κάθε μέρα και περισσότερο την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά υπάρχουν και... προβλήματα!

Και για να λυθούν αυτά, όπως σε κάθε έκφανση της ζωής έτσι και στο μπάσκετ, πρέπει κατ' αρχάς να συζητηθούν από τους εμπλεκόμενους. Αυτή είναι η πρόθεση τριών ενώσεων της Euroleague και αφορά στα ερωτηματικά και την γκρίνια που παρατηρήθηκε να δημιουργείται (ειδικά φέτος) ως προς την απόδοση των διαιτητών.

«Μετά από μια ιστορική κανονική περίοδο, αυτή της σεζόν 2023-24 της Turkish Airlines EuroLeague και λίγο πριν αρχίσουν τα Play In και ακολούθως τα Playoffs και το Final Four, η Euroleague και οι μέτοχοί της, θα ήθελαν να δείξουν την αφοσίωσή και την ενότητά τους για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος που δημιουργεί περιττή και αδικαιολόγητη σύγκρουση», αναφέρει στο ξεκίνημά της η από κοινού ανακοίνωση της Euroleague Basketball με την... προσυπογραφή των προπονητών της διοργάνωσης, του διοικητικού συμβουλίου, της Ένωσης Παικτών, αλλά και της Ένωσης Αξιωματούχων. Ακολούθως εξήγησε τον λόγο της... ύπαρξής της επικεντρώνοντας τη θεματολογία της στο «πρόβλημα».

«Υπό το φως των δημόσιων δηλώσεων που έγιναν σχετικά με την απόδοση των διαιτητών από διαφορετικά άτομα, εκπροσώπου διαφόρων ομάδων κατά τη διάρκεια της regular season και με τη διοργάνωση να φτάνει στα τελευταία και πιο κρίσιμα στάδια της χρονιάς, θεωρούμε πως πρέπει να ενθαρρύνουμε όλοι, τους παίκτες, τα προπονητικά επιτελεία και τα στελέχη όλων των συλλόγων να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στη δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας που θα μετατρέπει τους αγώνες σε γιορτή και προάγει τον σεβασμό μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και τον σεβασμό μεταξύ ατόμων από όλες τις συλλογικότητες των συμμετεχόντων».

Επιπλέον, «οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους παίκτες, τους επικεφαλής προπονητές και τα διοικητικά στελέχη που εκπροσωπούν τους συμμετέχοντες συλλόγους, δεσμεύονται να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα εργασίας για την από κοινού ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών στο μέλλον που προάγουν τις αξίες του σεβασμού, το αθλητικό πνεύμα και τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ όλοι μαζί συνεχίζουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία μπάσκετ σε εκατομμύρια αφοσιωμένους οπαδούς».