Ο Ολυμπιακός πάει... Βαρκελώνη. Εσύ; Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Καταλονία

Ο Ολυμπιακός πάει... Βαρκελώνη. Εσύ; Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Καταλονία

Γιώργος Γαβριλάκης 10:33 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 13.04.2024

Ο Ολυμπιακός στα τέλη του Απριλίου θα βρεθεί στην Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την «Μπάρτσα» στα πρώτα δύο ματς των Playoffs της Euroleague. Να μια ευκαιρία για τους... έχοντες, να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Στο βορειοανατολικό άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, η Βαρκελώνη κοιτά τις ακτές της Μεσογείου, έχει πίσω της την οροσειρά Κολσερόλα και βρίσκεται ανάμεσα στους ποταμούς Λιοβρεγάτ και Μπεζός.

Ο Ολυμπιακός όμως, στα τέλη του Απριλίου δεν θα βρεθεί εκεί για να κάνει τουρισμό και φυσιολατρικές βόλτες. Θα το κάνει για να «σπάσει» την έδρα των «Μπλαουγκράνα» και αν μπορέσει θα τολμήσει να την... θρυμματίσει κιόλας, στα πρώτα δύο ματς της σειράς των Playoffs της Euroleague. Για να επιστρέψει στη βάση του με άλλον αέρα.

Το Game 1 θα γίνει είτε στις 26 είτε στις 27 Απριλίου. Ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Το δεύτερο ματς θα γίνει δύο μέρες αργότερα σε σχέση με το πρώτο. Οπότε, όσοι έχουν πορτοφόλι ικανό να αντέξει αυτή τη συμμετοχή στην περιπέτεια, θα μπουν να δουν τι τιμές προσφέρονται εκείνες τις μέρες. Και για να πάρετε μία πρώτη ιδέα, σας δίνουμε τις βασικές πληροφορίες και μία τάξη μεγέθους του κόστους.

Το παράξενο είναι πως στην πραγματικότητα, πιο φθηνά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια εκείνη την περίοδο, παρά η διαμονή -που όπως και στις περισσότερες μεγάλες και τουριστικές πόλεις έχει εκτιναχθεί λόγω της στεγαστικής κρίσης που έχει προκύψει από την... παράνοια του airbnb. Ακόμα και στην περίπτωση της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, όχι μόνο της μεσομακροπρόθεσμης μίσθωσης.

Σε μία πόλη λοιπόν, που στο κέντρο της κατοικούν 1,6 εκατ. άνθρωποι και στους συνολικά 36 δήμους της περιφερειακής ενότητας συνυπάρχουν 4,8 εκάτ. πολίτες, ως τουρίστας μπορείς να φθάσεις εκεί από αέρως με ένα εισιτήριο (aller retour) της τάξης των 200 ευρώ. Χρειάζεσαι όμως, πάνω από 150 ευρώ τη βραδιά για να μείνεις. Και όχι στην Γοτθική Συνοικία ή στις γκλαμουράτες γειτονιές, αλλά έστω... κάπου, παραέξω.

Για ένα τριήμερο λοιπόν, στην δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική πόλη (πρώτη είναι η πρωτεύουσα Μαδρίτη), αλλα στην πιο τουριστική της χώρας, ένα άτομο, χρειάζεσαι για να πας, να μείνεις και να έρθεις, τουλάχιστον 650 ευρώ. Χωρίς να φας και να πιείς. Μπορείς όμως να... χορτάσεις με μία βόλτα στη Ράμπλα ή στην Μπαρτσελονέτα, να ξεδιψάσεις κοιτώντας τη Σαγράδα Φαμίλια του πιο πολυσυζητημένου αρχιτέκτονα του εικοστού αιώνα: Του Αντόνι Γκαουντί -ή ρεμβάζοντας τη θέα από το Πάρκο του Γκουέλ.