Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα Playoffs
i

© Euroleague Basketball

Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα Playoffs

Γιώργος Γαβριλάκης 23:27 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 12.04.2024

H Μπαρτσελόνα εμφανίζεται στο δρόμου του Ολυμπιακού, που με μειονέκτημα έδρας θα κληθεί να αποκλείσει τους Ισπανούς στα προημιτελικά της Euroleague αν θέλει να προαχθεί στο Final Four του Βερολίνου.

Με τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague, o Ολυμπιακός τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια και αυτό σημαίνει ότι στα προημιτελικά θα συναντήσει με μειονέκτημα έδρας την τέταρτη ομάδα της κατάταξης. Δηλαδή, την Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα… ευρωπαϊκό διάλειμμα μίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθούν τα Play In που δεν τον επηρεάζουν και δεν τον αφορούν, ακολούθως από τις 23 Απριλίου και μετά θα ξεκινήσουν την «μονομαχία» τους με τους Ισπανούς.

Τα δύο πρώτα ματς θα γίνουν στο Palau Blaugrana, έπειτα η σειρά θα μεταφερθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ αν χρειαστεί Game 5, τότε αυτό θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Η Μπαρτσελόνα που στην μεγαλύτερη (χρονική) διάστημα της regular season βρισκόταν στο Νο 2 της βαθμολογίας, αλλά τελικά εκεί κατέληξε ο Παναθηναϊκό και οι «Μπλαουγκράνα» κατέληξαν δύο θέσεις πιο κάτω. Κράτησαν όμως, το πλεονέκτημα της έδρας και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι της «Μπάρτσα», που το διαχειρίζεται από τον πάγκο ο rookie κόουτς στην Euroleague, Ρότζερ Γκριμάου, ορίζεται κυρίως από τους περιφερειακούς της.

Στα γκαρντ οι Νίκολα Λαπροβίτολα, Τόμας Σατοράνσκι, αλλά εσχάτως και ο Ρίκι Ρούμπιο που αποκτήθηκε στα μέσα της χρονιάς, αναλαμβάνουν τις περισσότερες αρμοδιότητες, ενώ κοντά στο καλάθι, κατ’ αρχάς ο πολύπειρος Γιαν Βέσελι έχει τον λόγο και τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ο Τσέχος σέντερ κάνει πολύ καλή σεζόν, είναι πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και δεύτερος ριμπάουντερ του συνόλου, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ο αδελφός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού: Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ξεκίνησε νωθρά στη σεζόν, αλλά έχει ανεβάσει τον ρυθμό του.

Οι δυο τους παίζουν και μαζί κάποιες στιγμές στην ίδια πεντάδα, αλλά τις περισσότερες φορές πλαισιώνονται από δύο δυναμικούς φόργουορντ. Τον Αμερικανός, Τζαμπάρι Πάρκερ και τον Σέρβος, Νίκολα Κάλινιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τους περισσότερους πρώην παίκτες του ΝΒΑ. Έχει έξι τέτοιους στο ρόστερ της καθώς πέραν από των Ρίκι Ρούμπιο, Τζαμπάρι Πάρκερ και Ουίλι Ερνανγκόμεθ που έφυγαν φέτος από τις ΗΠΑ, από τον «μαγικό πλανήτη» έχουν περάσει και οι Γιαν Βέσελι, Τόμας Σαροράνσκι και Άλεξ Αμπρίνες.

Τα ατομικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα

Παίκτης

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Γιαν Βέσελι

13,0

4,5

1,3

Νίκο Λαπροβίτολα

12,8

1,9

5,0

Ουίλι Ερνανγκόμεθ

11,1

4,9

0,4

Τζαμπάρι Πάρκερ

10,4

3,9

0,8

Νίκολα Κάλινιτς

8,0

3,8

2,6

Τόμας Σατοράνσκι

7,4

4,5

4,1

Άλεξ Αμπρίνες

6,6

2,0

0,3

Ντάριο Μπριθουέλα

5,9

1,0

1,6

Ρόκας Γιοκουμπάιτις

5,5

1,7

3,0

Ρίκι Ρούμπιο

5,3

3,3

3,7

Όσκαρ Ντα Σίλβα

3,7

2,8

0,5

Τζοέλ Πάρα

2,9

2,2

0,4

Τζέιμς Νάτζι

2,0

1,0

0,2

🔴 Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84 - 81 : Ο Κάνααν... όπλισε και ο Ολυμπιακός περιμένει την Μπάρτσα

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!