Αυτά είναι τα ζευγάρια PlayOffs και PlayIns - Με Μακάμπι ή Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός
i

© Photo by Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Αυτά είναι τα ζευγάρια PlayOffs και PlayIns - Με Μακάμπι ή Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 23:28 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 12.04.2024

Γνωστές έγιναν οι δέκα ομάδες της Euroleague που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Ποια είναι τα ζευγάρια των Play Ins, απ' όπου θα προκύψει η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs.

Ολοκληρώθηκε η 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Η κάτοχος του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης κατέλαβε την πρώτη θέση με ρεκόρ 27 νικών. Ο Παναθηναϊκός AKTOR, τερμάτισε δεύτερος για πρώτη φορά στην ιστορία του, η Μονακό και η Μπαρτσελόνα συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες αυτές θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε συμπλήρωσαν τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα playoffs. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» και ο σύλλογος της Τουρκίας θα έχουν μειονέκτημα έδρας. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Βίρτους, η Μπασκόνια και η Αναντολού Εφές είναι οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πρώτο playins στην ιστορία της Euroleague.

Η Μακάμπι, που κατέλαβε την έβδομη θέση στην κανονική διάρκεια, θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια που τερμάτισε όγδοη μετά τη νίκη της μέσα στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους. Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι αυτό, θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στα playoffs της διοργάνωσης. Το τριφύλλι θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Η χαμένη ομάδα του Μακάμπι - Μπασκόνια θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να προκριθεί στα playoffs. Η Βίρτους κατέλαβε την δέκατη θέση στην κανονική διάρκεια θα παίξει με την ένατη Εφές. Ο ηττημένος του ζευγαριού αποχαιρετάει οριστικά τη διοργάνωση. Ο νικητής θα παίξει με τον ηττημένο του Μακάμπι - Μπασκόνια και η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs.

Οι αγώνες των Play Ins θα γίνουν 16-19 Απριλίου.

Τα ζευγάρια των Play Ins

Μακάμπι Τελ Αβίβ (7) - Μπασκόνια (8)

Αναντολού Εφές (9) - Βίρτους Μπολόνια (10)

Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ από το Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε