Μπατίστ: «Έφερα πολλούς πονοκεφάλους σε Ομπράντοβιτς-Ιτούδη, εκείνοι με οδήγησαν στην επιτυχία» (vid)

Μάικ Μπατίστ

i

©Intime

Μπατίστ: «Έφερα πολλούς πονοκεφάλους σε Ομπράντοβιτς-Ιτούδη, εκείνοι με οδήγησαν στην επιτυχία» (vid)

Sportal newsroom 14:26 - 31.05.2023

«Ύμνοι» του Μάικ Μπατίστ για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη, τονίζοντας πως οι δύο προπονητές ήταν αυτοί που τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν ένας από τους παίκτες που «συνέδεσαν» το όνομά τους όσο ελάχιστοι με τις χρυσές μέρες του Παναθηναϊκού. Ο «Big Mike» αγαπήθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού», καθώς κατέκτησε τίτλους και εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς στην Ευρώπη.

Όλα αυτά έγιναν μέσα από τη συνεργασία του με τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη, για τους οποίους έσταξε... μέλι για ακόμα μια φορά. Μιλώντας στον Κάιλ Χάινς, για λογαριασμό της Euroleague, ο Μπατίστ στάθηκε σε όσα έκαναν εκείνοι για να τον εξελίξουν σαν παίκτη, επισημαίνοντας πως του έδειξαν τον δρόμο που θα είναι πετυχημένος.

Ο θρύλος του Παναθηναϊκού μιλώντας για την παρουσία του στο «τριφύλλι» ανέφερε: «Ακόμα και τα δύο πρώτα χρόνια μου στην Ευρωλίγκα δεν ήταν εύκομα για μένα. Ερχόμενος από το ΝΒΑ, με όλη την ελευθερία που είχαμε να κάνουμε πράγματα στο παρκέ και χωρίς απαγορεύσεις. Ήταν μεγάλη προσαρμογή για μένα δεν ήταν εύκολο στα 9-10 χρόνια μου στον Παναθηναϊκό είχα κάποιες δυσκολίες, αλλά ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης με αγκάλιασαν.

Με κράτησαν εκεί σε ένα σταθερό μονοπάτι που οδηγούσε στην επιτυχία και όλοι είδαμε τι έγινε. Κάποιοι τίτλοι και διακρίσεις ήρθαν μετά από αυτή τη διαδικασία, οπότε αξίζουν συγχαρητήρια στον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη, επειδή ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο, τους έφερα πολλούς πονοκεφάλους. Ως αντάλλαγμα πήραν αυτό που ήθελαν, όπως κι εγώ, πήρα αυτό που ήθελα από εκείνους. Ήταν η τέλεια σχέση για τον χρόνο που δουλέψαμε μαζί».