Ο Ντρου Νίκολας μίλησε για το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Μπατίστ και το μέλλον της ομάδας

Ντρου Νίκολας

i

Intime

Ο Ντρου Νίκολας μίλησε για το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Μπατίστ και το μέλλον της ομάδας

Γιώργος Γαβριλάκης 12:31 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 23.03.2023

Έπαιξε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και με αυτή του την εμπειρία ο Ντρου Νίκολας -από την Αθήνα όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες- θυμήθηκε το παρελθόν, τον Ζοτς, τον Σάρας, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλης, αλλά οραματίστηκε και το μέλλον των «πρασίνων».

Ο Ντρου Νίκολας δεν έχει φορέσει απλώς τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έχει κατακτήσει μαζί του δύο φορές την κορυφή της Ευρώπης. Το 2009 και το 2011. Οπότε ξέρει καλά τι σημαίνει να διεκδικεί κανείς τίτλους με την πράσινη φανέλα, ειδικά σε μία κορυφαία και απαιτητική διοργάνωση όπως η Euroleague

Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει σταματήσει το μπάσκετ εδώ και μία δεκαετία και πλέον δουλεύει για τους Ντένβερ Νάγκετς ως επικεφαλής του τμήμα scouting, τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί στην επικαιρότητα. Ειδικά μετά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη χώρα μας και την Πέμπτη (23/3) θα παρακολουθήσει έναν ακόμα αγώνα του Παναθηναϊκού. Αυτόν κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Ο 42χρονος Νεοϋορκέζος μίλησε στην ιστοσελίδα Basketnews επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην πορεία του Παναθηναϊκού και κυρίως στο μέλλον του συλλόγου. 

Κατ’ αρχάς ξεκαθάρισε πως «το παίζεις για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, είναι αγχωτικό. Υπάρχουν φυσικά ορισμένες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά από μια μεγάλη νίκη, που μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το άγχος. Αλλά εκτός του ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλος, βρίσκεσαι και πάντα στο επίκεντρο. Ένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος σχεδόν πουθενά στην Αθήνα. Σε κάθε του βήμα αναγνωρίζεται και αυτό έχει τα καλά, έχει και τα κακά του». 

Κόντρα στη Μπαρτσελόνα χωρίς Μπέικον και Πονίτκα ο Παναθηναϊκός - Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής
EUROLEAGUE

10:32 - 23.03.2023

Κόντρα στη Μπαρτσελόνα χωρίς Μπέικον και Πονίτκα ο Παναθηναϊκός - Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague με τον κόουτς Χρήστο Σερέλη να μην έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντουέιν Μπέικον και Ματέους Πονίτκα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάρις Λι.

Αυτό ως μια… γενική εικόνα βάσει της εμπειρίας του. Τώρα όσον αφορά στο παρόν και στο μέλλον; Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο «πρώτα απ’ όλα η επιτυχία έχει να κάνει με το μπάτζετ της ομάδας», δήλωσε για να εξηγήσει πως «κάθε χρόνο, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά, βλέπουμε ότι οι ομάδες που φθάνουν μέχρι το Final Four είναι αυτές με τα μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα»

Αυτό δεν αρκεί βέβαια, καθώς υπάρχουν και επιπλέον στοιχεία όπως «ένα συμπαγές ρόστερ με πολλές επιλογές. Φυσικά έναν έμπειρο προπονητή, ο οποίος θα δημιουργήσει αγωνιστική συνέπεια και χημεία μεταξύ των παικτών. Αυτό είναι κάτι που ψάχνει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός», είπε εννοώντας ότι ψάχνει τον προπονητή που θα κάνει τη διαφορά. Ο πρώην συμπαίκτης του και φίλος του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι βοηθός προπονητή στους Χιούστον Ρόκετς και βρίσκεται σε ανάλογους ρόλους στο ΝΒΑ από το 2016 «θα μπορούσε να ήταν ένας από αυτούς», απάντησε σε σχετική ερώτηση, αλλά «δεν πρόκειται να αναφέρω ονόματα. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι διαθέσιμοι και πολύ πρόθυμοι να αναλάβουν την ομάδα και να προσπαθήσουν να την βάλουν ξανά στην κορυφή».

Επιπλέον, θυμήθηκε και ρωτήθηκε για την… εποχή του. Τότε που «πήγα στην Αρμάνι Μιλάνο το 2011 αφού στον Παναθηναϊκό έγιναν περικοπές. Εγώ και ο Αντώνης Φώτσης έπρεπε να φύγουμε γιατί οι μισθοί μας ήταν πολύ μεγάλοι». Αναφέρθηκε και στον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σκάλισε στην μνήμη του μία βραδινή έξοδο στην Αθήνα «που ο Ζοτς την ανακάλυψε και μου έκανε τη ζωή δύσκολη την επόμενη μέρα στην προπόνηση». Στον Σέρβο πάντως, τρέφει απεριόριστη εκτίμηση καθώς «είναι ένας λάτρης του μπάσκετ. Παρακολουθεί τα πάντα και κάθε προπόνησή του είναι σαν αγώνας. Θυμάμαι ακόμα τις προπονήσεις με τον Ομπράντοβιτς και τους Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη. Ήταν πραγματικά μία τεράστια μάχη κάθε μέρα». 

Και μιας και αναφέρθηκε στους Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους, σχολίασε και το γεγονός ότι οι δυο τους πλέον είναι συνάδελφοι. «Για τον Σάρας το περίμενα ότι θα γίνει προπονητής», είπε «αλλά για τον Σπανούλη δεν ήμουν σίγουρος. Βέβαια, δεν με εκπλήσσει γιατί ξέρω καλά πόσο ανταγωνιστικός είναι. Ό,τι κι αν βάλει στο μυαλό του στη ζωή, το πετυχαίνει».