Τέλος η σεζόν για τον Μπεν Σίμονς

Μπεν Σίμονς

i

©Photo by Jim McIsaac/Getty Images

Τέλος η σεζόν για τον Μπεν Σίμονς

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:33 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 29.03.2023

Ο Μπεν Σίμονς θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της σεζόν όπως έκανε γνωστό ο προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, Ζακ Βον.

Ο αστέρας των Μπρούκλιν Νετς, Μπεν Σίμονς, θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού στην πλάτη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (28/4) ο προπονητής της ομάδας, Ζακ Βον μετά την προπόνηση της ομάδας. «Ο Μπεν δεν θα είναι μαζί μας για το υπόλοιπο της σεζόν», είπε ο Βον. Ο Αυστραλός δεν έχει παίξει από τις 15 Φεβρουαρίου εναντίον των Μαϊάμι Χιτ στο τελευταίο παιχνίδι των Νετς πριν από τη διακοπή για το All-Star. Αν και αντιμετώπιζε επίσης πόνο στο γόνατο, η πλάτη του έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επαναξιολόγησης, η απεικόνιση αποκάλυψε ότι ο 26χρονος αντιμετωπίζει μια νευρική πρόσκρουση που θα απαιτήσει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα αποκατάστασης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αυστραλός φόργουορντ αντιμετωπίζει τραυματισμό στην πλάτη από τότε που έφτασε στο Μπρούκλιν. Δεν έπαιξε για την ομάδα την περασμένη σεζόν μετά από την ανταλλαγή που τον έφερε στους Νετς και έστειλε τον Τζέιμς Χάρντεν στους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Στο Hall of Fame ο Ντιρκ Νοβίτζκι, μαζί με Ντουέιν Ουέιντ, Τόνι Πάρκερ, Πάου Γκασόλ και Μπέκι Χάμον
NBA

09:17 - 29.03.2023

Στο Hall of Fame ο Ντιρκ Νοβίτζκι, μαζί με Ντουέιν Ουέιντ, Τόνι Πάρκερ, Πάου Γκασόλ και Μπέκι Χάμον

Η τάξη του 2023 που θα μπει στο Μουσείο του αμερικάνικου μπάσκετ και θα συναντήσει εκεί όλους τους θρύλους του αθλήματος αποτελείται από τρεις Ευρωπαίους, τον σούπερ σταρ Ντουέιν Ουέιντ και την πρώτη προπονήτρια του ΝΒΑ, Μπέκι Χάμον.

Είχε αναρρώσει πλήρως και ήταν έτοιμος για τη βραδιά έναρξης αυτής της σεζόν, ωστόσο, και υπήρχαν μεγάλες ελπίδες για αυτόν και τους Νετς, παρά το δράμα που αφορούσε τον Κέβιν Ντουράντ και τον Κάιρι Ίρβινγκ. Τίποτα δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο. Ο Ντουράντ και ο Ίρβινγκ έγιναν ανταλλαγή και οι δύο, και ο Σίμονς, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραμείνει υγιής ή να καταλάβει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. 

Σε πάνω από 42 παιχνίδια, 33 από τα οποία ήταν βασικός, ο Σίμονς είχε μέσο όρο 6,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 6,1 ασίστ. Αυτή τη στιγμή οι Νετς βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 40-35.

Το πρόβλημα για τους Νετς και τον Σίμονς είναι ότι αυτά τα διλήμματα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν την επόμενη σεζόν ακόμα κι αν είναι υγιής.