Στη σκιά του Ουεμπανιαμά: Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί έρχεται με... φόρα και «βλέπει» ΝΒΑ

Μπιλάλ Κουλιμπαλί

Στη σκιά του Ουεμπανιαμά: Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί έρχεται με... φόρα και «βλέπει» ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 13:43 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 05.06.2023

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά «λάμπει» με τη φανέλα της Μετροπολιτάνς 92 τη φετινή σεζόν, όμως δεν είναι μόνος στην ομάδα του Παρισιού. Ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί αθόρυβα και διακριτικά κατάφερε να ξεχωρίσει και «χτυπάει» την πόρτα του NBA Draft 2023!

Είναι το alter ego του πιο σημαντικού παίκτη στα ευρωπαϊκά παρκέ αυτή τη στιγμή. Όπως ο Μπάτμαν έχει δίπλα του έναν Ρόμπιν, έτσι και ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά έχει το πλάι του ένα ακόμα μεγάλο prospect του γαλλικού μπάσκετ, στην πιο «τρελή» πορεία που έχει διαγράψει η Μετροπολιτάνς 92 τα τελευταία χρόνια.

Κι αν ο Wemby έχει δικαιώσει από την πρώτη στιγμή τις προσδοκίες και τον ντόρο γύρω από το όνομά του, ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί ήρθε αθόρυβα και διακριτικά να κάνει αισθητή την παρουία του. Ο νεαρός Γάλλος γκαρντ αποτελεί το πιο αξιόπιστο στήριγμα του επόμενου νο.1 πικ στο NBA Draft, κάτι που απέδειξε και στη σειρά κόντρα στην Βιλερμπάν.

Εκτός τελικών η Βιλερμπάν
REST OF THE WORLD

20:15 - 04.06.2023

Εκτός τελικών η Βιλερμπάν

Η Μετροπολιτάν νίκησε στη Λιόν τη Βιλερμπάν με 71-69 και την πέταξε εκτός τελικών, αφού επικράτησε στη σειρά τους με 3-1 έπειτα από τις δύο νίκες που είχε στην έδρα της.

Στο Game 4 των ημιτελικών το κοντέρ έγραψε 16 πόντους, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον Κουλιμπαλί να δείχνει ηγετικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Πρόκειται άλλωστε για παίκτη με εκρηκτικό πρώτο βήμα, που δεν θα φοβηθεί να προσπαθήσει να... τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει με drive. Μέσα στη σεζόν βελτίωσε πολύ το decision making, «διαβάζοντας» ακόμα πιο πολύ το παιχνίδι, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν έδειξε έφεση και στην πάσα.

Με την πορεία του στη φετινή σεζόν, υπό τις οδηγίες του Βενσάν Κολέ, ο 18χρονος γκαρντ έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα του NBA Draft, με τους ειδικούς να τονίζουν πως έχει όλα τα στοιχεία για να επιλεγεί στον πρώτο γύρο της διαδικασίας, ίσως μάλιστα να είναι ανάμεσα στους πρώτους 14 των επιλογών. Μέχρι τότε όμως έχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση στον ορίζοντα, καθώς η ομάδα του θα αντιμετωπίσει στη σειρά των τελικών τη Μονακό, με τον Κουλιμπαλί να ανταγωνίζεται μερικά από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης, όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Ελί Οκομπό και ο Τζόρνταν Λόιντ.

Το σίγουρο είναι πως χωρίς τυμπανοκρουσίες και... φανφάρες ο Γάλλος γκαρντ κερδίζει σταδιακά όλο και περισσότερη προβολή, χάρη στη δουλειά του, που είναι καθημερινή. Διότι όταν όλα τα φώτα είχαν πέσει πάνω στο νέο μεγάλο σταρ του γαλλικού -και όχι μόνο- μπάσκετ, τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά, εκείνος δούλεψε και κατάφερε να κερδίσει το δικό του μερίδιο προβολής.

Και είναι ακόμα στην αρχή...