Μπολομπόι: «Στον Ολυμπιακό δεν είμαστε εγωιστές, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ»
i

© Intime

Μπολομπόι: «Στον Ολυμπιακό δεν είμαστε εγωιστές, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ»

Sportal newsroom 23:28 - 30.01.2023

Ο σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε για την ομάδα του και τους επερχόμενους αγώνες με τη Φενέρ και την Εφές για την Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο δύσκολα παιχνίδια στην Euroleague, αφού θα αντιμετωπίσει αύριο (31/1) την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την Παρασκευή (3/2) θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ την Εφές και ο Τζόελ Μπολομπόι θεωρεί ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικού αντιπάλους.

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε»
EUROLEAGUE

14:02 - 30.01.2023

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να δούμε ποιοι είμαστε»

Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτός από το αυριανό παιχνίδι (19:45, Novasports Prime) με την Φενέρμπαχτσε στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Euroleague βρίσκονται και τα προβλήματα των Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέλυσε τόσο τα παιχνίδια της διαβολοβδομάδας, όσο και το πως νιώθει ο ίδιος στη χώρα μας, αφού η μετάβαση από την παγωμένη Ρωσία για κάποιον άλλον θα ήταν δύσκολη, όμως όχι και για τον ίδιο.

Αρχικά ο Μπολομπόι μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε με δυσκολία:

«Είχαμε κάποια θέματα στο παιχνίδι με τον Άρη, κάναμε πολλά λάθη. Λάθη που συνήθως δεν κάνουμε, αλλά χάσαμε και κάποια σουτ που συνήθως δε χάνουμε, όμως, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η νίκη. Στόχος μας στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα είναι να τα πάμε καλύτερα από ό,τι τα πήγαν τα παιδιά πέρυσι. Ήξερα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ ότι θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, είπε:

«Δε μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε η προσαρμογή μου στην Ελλάδα, έχω μεγαλώσει στο Τέξας όπου εκεί, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πιο ζεστά από ό,τι στην Ελλάδα. Πιο παλιά τα πράγματα ήταν ευκολότερα γιατί Ουκρανία και Ρωσία ήταν ‘ένα’. Είμαι γεννημένος στην Ουκρανία, αλλά έχω ρίζες κι από την Ρωσία. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να πάρω την υπηκοότητα, πράγμα το οποίο κι έκανα. Αγωνίστηκα στην ΤΣΣΚΑ για 4 χρόνια, όμως, λόγω του πολέμου δεν ένιωθα ασφαλής γι’ αυτό κι έφυγα».

Για τις τουρκικές ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός:

«Κάθε ομάδα έχεις και τις προκλήσεις της. Κι οι δύο είναι εξαιρετικές ομάδες. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει τους εαυτούς μας σε μια αρκετά καλή θέση και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Είμαστε μία ομάδα με πολύ καλή χημεία, δεν είμαστε εγωιστές, γυρίζουμε την μπάλα σωστά και τις περισσότερες φορές το σουτ θα το πάρει ο ελεύθερος παίκτης».