Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7

Νίκος Καλαμπάκας 01:32 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:37 - 15.05.2023

Ο Τζέισον Τέιτουμ σημείωσε 51 πόντους στο έβδομο παιχνίδι της σειράς των Σέλτικς με τους Σίξερς (112-88), οδηγώντας την ομάδα της Βοστώνης στους τελικού της Ανατολική περιφέρειας.

Οι Μπόστον Σέλτικς ευτύχησαν να έχουν έναν... σεληνιασμένο Τζέισον Τέιτουμ στο game 7 της σειράς με τους Σίξερς και με τους 51 πόντους που σημείωσε, έκανε ρεκόρ σε game 7 σειράς του ΝΒΑ και οδήγησε τη Βοστώνη στους τελικούς της Ανατολής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

«Πρώτος στόχος των Ουόριορς ο Αντετοκούνμπο» - Αλήθειες και ψέματα για τη μετακόμιση του Γιάννη στο Γκόλντεν Στέιτ!
NBA

13:13 - 14.05.2023

«Πρώτος στόχος των Ουόριορς ο Αντετοκούνμπο» - Αλήθειες και ψέματα για τη μετακόμιση του Γιάννη στο Γκόλντεν Στέιτ!

Στις 16 Ιουνίου του 1975 οι Μιλγουόκι Μπακς έδωσαν με ανταλλαγή τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (στους Λέικερς) και στο ΝΒΑ υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που ετοιμάζονται για την περίπτωση το ίδιο να κάνουν κάποια στιγμή και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο σούπερ σταρ των Κελτών πρόσθεσε 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη στη στατιστική του, σε ένα βράδυ ονειρεμένο για την ομάδα του. Ο ίδιος είχε 38 πόντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και σημείωσε άλλους 13 στην τέταρτη και καθοριστικότερη περίοδο, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Οι Σέλτικς κυριάρχησαν στο παιχνίδι και έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στους Σίξερς, που είδαν τον Έμπιντ να κινείται σε ρηχά νερά, τελειώνοντας τον αγώνα με μόλις 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για αυτό ευθύνεται κυρίως ο Αλ Χόρφορντ που ανέλαβε το μαρκάρισμα του MVP της φετινής regular season και τον «εξαφάνισε».

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ξεκίνησε στη θέση του Ντέρικ Γουάιτ και έδωσε τρομερή ενέργεια στην ομάδα της Βοστώνης. Μπορεί να τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, όμως ήταν σημαντικός παράγοντας για τη νίκη.

Ο rookie προπονητής Τζο Μάτζουλα θα αναλάβει τώρα τη δύσκολη αποστολή να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Μπάτλερ και να περιορίσει τους Χιτ, οι οποίοι μπήκαν στα playoffs μέσω του τουρνουά play-in και κατάφεραν να προκριθούν επί των Μπακς και της Νέας Υόρκης και ετοιμάζονται για έναν ακόμα τελικό στην ιστορία της.

Όποια ομάδα επικρατήσει στη σειρά, θα φτάσει μέχρι τον τελικό του NBA.

Δωδεκάλεπτα: 23-29, 55-52, 88-62, 112-88.