Γαλλικός «εμφύλιος» στον τελικό του Eurocup και μια ακόμα ομάδα της χώρας στην Euroleague!

Γαλλικός «εμφύλιος» στον τελικό του Eurocup και μια ακόμα ομάδα της χώρας στην Euroleague!

Νίκος Καλαμπάκας 00:07 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 04.04.2024

Η Μπουργκ επικράτησε με 89-63 της Μπεσίκτας στο 3ο παιχνίδι της σειράς τους και θα αντιμετωπίσει την Παρί στον τελικό του Eurocup. Αυτό σημαίνει ότι τη νέα σεζόν, ο νικητής της διοργάνωσης θα βρεθεί μαζί με τις Μονακό και Βιλερμπάν στην Euroleague.

Αποκλειστικά γαλλική υπόθεση θα είναι ο τελικός του Eurocup αφού η Μπουργκ επιβλήθηκε της Μπεσίκτας με σκορ 89-63 στο Ekinox και πήρε την πρόκριση για το παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο. Εκεί, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Παρί που είχε πάρει ήδη το εισιτήριο!

Ο Σαλάς έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση σημειώνοντας 19 πόντους, ενώ ο Ζουλιέν πρόσθεσε 11 και οι Κοκιλά και Μάικ από 10 για τους νικητές.

Για την Μπεσίκτας προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο ο Ντίνταμ που σημείωσε 18 πόντους και ήταν ο μόνος διψήφιος των Τούρκων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την Μπουργκ αφού γρήγορα πήρε το προβάδισμα με 7-0, με τους πρώτους πόντους της Μπεσίκτας τη βραδιά να έρχονται σχεδόν τρεισήμισι λεπτά μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Η Μπεσίκτας μπόρεσε να κρατηθελί στον αγώνα με τους Άλμαν και Κόνανόμως έχασε νωρίς με δύο φάουλ τον Μάθιους. Στον αντίποδα η Μπουργκ κατάφερε να πάρει σκορ από πολλούς παίκτες, όπως οι Κοκιλά, Ζουλιέν και Σαλάς και τελείωσε το πρώτο 10λεπτο προηγούμενη με 23-21.

Η Μπεσίκτας ισοφάρισε το παιχνίδι σε μερικές περιπτώσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς ο Νίνταμ και ο Μάθιους ενώθηκαν για να δημιουργήσουν προβλήματα στους γηπεδούχους, αλλά ο Μάικ αντεπιτέθηκε μερικές φορές για να εξασφαλίσει ότι ο Μπουργκ θα έμενε μπροστά στο σκορ με 33-30. Ωστόσο, αφού ο Νίνταμ και ο Μάθιους συνδυάστηκαν για να δώσουν στην Μπεσίκτας το πρώτο προβάδισμα της βραδιάς, (35-37), υπήρξε μια αψιμαχία μεταξύ των Άνχελ Ντελγκάδο , Μπόντιαν Μάσα και Μάικ που είχε ως αποτέλεσμα ο Ντελγκάδο και ο Μάσα να αποβληθούν από το παιχνίδι. Ο Ντελγκάδο χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή, ενώ ο Μάσα δέχθηκε ντικαλιφιέ. Πέντε σερί πόντοι στο τέλος του ημιχρόνου έφεραν Μπουργκ να προηγείται με 44-41 στην ανάπαυλα.

Η Μπεσίκτας προηγήθηκε στο γ' δεκάλεπτο με 48-49, όμως η Μπουργκ πήρε ξανά τα ηνία και στο 30' προηγούταν με 65-59.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι έφτασαν τη διαφορά στους 12 (72-60) και κάπου εκεί ο αγώνας έγειρε οριστικά υπέρ τους. Το τελικό 89-63 έδωσε στους Γάλλους την πρόκριση και πλέον ετοιμάζονται για τον εμφύλιο με την Παρί που θα κρίνει τον κάτοχο του Eurocup.

Δεκάλεπτα: 23-21, 44-41, 65-59, 89-63