EuroCup: «Διπλά» πρόκρισης για Λόντον Λάιονς και Μπεσίκτας

Σαμ Ντέκερ

i

© EuroCup

EuroCup: «Διπλά» πρόκρισης για Λόντον Λάιονς και Μπεσίκτας

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:22 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:22 - 13.03.2024

Λόντον Λάιονς και Μπεσίκτας πέρασαν από τις έδρες των Κλουζ Νακόπα και Χάποελ Τελ Αβίβ, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του EuroCup βρήκαν κατόχους σήμερα, με τους Λόντον Λάιονς και την Μπεσίκτας να παίρνουν τις εκτός έδρας νίκες που αναζητούσαν και να προκρίνονται έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Κλουζ Ναπόκα - Λόντον Λάιονς 79-91

Οι Λόντον Λάιονς έκαναν σπουδαίο ματς απέναντι στην Κλουζ Ναπόκα, με την ομάδα του Λονδίνου να επικρατεί στη Ρουμανία με 91-79 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του EuroCup!

Η διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο είχε παγιωθεί σε διψήφιες τιμές, με τους Λάιονς να κρατούν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση, η οποία τους στέλνει και στην επόμενη φάση.

Ο Σαμ Ντέκερ με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος των Λόντον Λάιονς, ενώ 13 πρόσθεσε ο Νταβίν Νουαμπά, 12 ο Τζος Σάρμα και 11 ο Κόνορ Μόργκαν.

Ο Μπράις Τζόουνς είχε 23 για Κλουζ Ναπόκα, αλλά δεν ήταν αρκετός για να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα του.

Χάποελ Τελ Αβίβ - Μπεσίκτας 89-94

Η Μπεσίκτας έκανε μυθική ανατροπή απέναντι στη Χάποελ και με ένα δεύτερο ημίχρονο για... όσκαρ, πήρε τη νίκη (89-94) και τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του EuroCup!

Η Χάποελ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +18 (57-39), δείχνοντας πως η συνέχεια θα είναι μια τυπική διαδικασία, όμως η Μπεσίκτας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με όπλο την πίεση στην άμυνα και την σωστή λειτουργία στην επίθεση, έφερε τούμπα την αναμέτρηση και επικράτησε εν τέλει με +5 (89-94).

Ο Τζόνα Μάθιους με 28 πόντους και ο Μάθιου Μίτσελ με 22 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, με τον Ντέρεκ Νίνταμ να προσθέτει 14 και τον Ανχελ Ντελγκάδο 11.

Ο άλλοτε παίκτης του Άρη, Ουίλ Κάμινγκς, σταμάτησε στους 28 πόντους, χωρίς όμως να είναι αρκετός.