Ο Άνχελ Ντελγκάδο της Μπεσίκτας έκανε δύο σερί airballs σε βολές - Οι πέντε NBAers που την έχουν... πατήσει σαν κι αυτόν (vids)

Ο Άνχελ Ντελγκάδο της Μπεσίκτας έκανε δύο σερί airballs σε βολές - Οι πέντε NBAers που την έχουν... πατήσει σαν κι αυτόν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:46 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 07.12.2023

Συνήθως τα highlights αφορούν εντυπωσιακά καρφώματα και όμορφες συνεργασίες, αλλά στο παιχνίδι της Μπεσικτας με την Μπανταλόνα ο Άνχελ Ντελγκάδο βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας δύο τραγικά άστοχων βολών που δεν έφθασαν καν κοντά στον στόχο. Στο ΝΒΑ τα έχουν... καταφέρει εξίσου χάλια πέντε παίκτες: Μπλέικ Γκριφιν, Αντρέ Ντράμοντ, Έλφριντ Πέιτον, ΝτιΑντρέ Τζόρνταν και Μπρουκ Λόπεζ.

Είναι διαφορετικό να μην είναι κάποιος παίκτης εύστοχος στις βολές και τελείως διαφορετικό να μην φθάνει η μπάλα καν τη στεφάνη σε μία ανενόχλητη εκτέλεση από την γραμμή της... φιλανθρωπίας για κάποιους και της ταλαιπωρίας για τον Άνχελ Ντελγκάδο

Ο 29χρονος Δομινικανός σέντερ της τούρκικης Μπεσίκτας, κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου στο ματς κόντρα στην ισπανική Μπανταλόνα για το EuroCup κι ενώ η ομάδα του «κυνηγούσε» στο σκορ (και τελικά ηττήθηκε), είχε τη δυνατότητα να μειώσει. Στη διάθεσή του είχε δύο ελεύθερες βολές ως κέρδος από το φάουλ που είχε προηγηθεί. Βέβαια, είναι σπανίως αποτελεσματικός από αυτή τη θέση και στη σεζόν έχει ποσοστό ευστοχίας μόλις 27,9% αν και γενικά είναι από τους παίκτες που έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και παράγει 8 πόντους και 9,8 ριμπάουντ μέσο όρο. 

Το θέμα είναι ότι δεν αστόχησε απλώς και στις δύο, αλλά έκανε διαδοχικά airballs. Μετά τη διπλή του γκάφα αισθάνθηκε σαν στρουθοκάμηλος που ήθελε να κρύψει το κεφάλι του κάτω από την επιφάνεια της γης. 

Δύο συνεχόμενες... τόσο άστοχες βολές, που βρήκαν μόνο αέρα, κάθε φορά που συμβαίνει (και είναι σπάνιες οι φορές) προκαλούν «κατάθλιψη» στον πρωταγωνιστή ή γέλιο στον ίδιο και σίγουρα στην κερκίδα. Ανάλογα φυσικά, με τις συνθήκες και την ένταση του αγώνα. Πάντως, έχει συμβεί και στις καλύτερες... οικογένειας και συγκεκριμένα σε πέντε ΝΒΑers, που οι περισσότεροι (όχι όλοι) ήταν παραδοσιακά άστοχοι στις βολές.

H εθνική Βοσνίας κάνει... μεταγραφές και θέλει έναν παίκτη της EuroLeague - Στόχοι δύο πρώην του Ολυμπιακού
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:32 - 07.12.2023

H εθνική Βοσνίας κάνει... μεταγραφές και θέλει έναν παίκτη της EuroLeague - Στόχοι δύο πρώην του Ολυμπιακού

Πριν έρθει η ώρα για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, τον Φεβρουάριο του 2024, η Ομοσπονδία μπάσκετ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης σκοπεύει να ενισχυθεί με έναν Αμερικανό από τo επίπεδο της EuroLeague. Έτσι προσφέρει θέση νατουραλιζέ και πρωταγωνιστή στο ρόστερ της εθνικής ομάδας σε έναν εκ των Κέβιν Πάντερ (Παρτίζαν) και ο Ουέιντ Μπάλντγουιν (Μακάμπι).

Από τους «τουβλατζίδες» ΝτιΑντρέ Τζόρνταν και Αντρέ Ντράμοντ, μέχρι τον Έλφριντ Πέιτον, τον Μπλέικ Γκρίφιν και τον Μπρουκ Λόπεζ, συλλέξαμε τα πέντε διαδοχικά airballs σε ελεύθερες βολές από τον «μαγικό πλανήτη»... 

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!