Ώρα προημιτελικών στο EuroCup - Ξεκινάει το «καυτό» τριήμερο

Ώρα προημιτελικών στο EuroCup - Ξεκινάει το «καυτό» τριήμερο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:54 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 12.03.2024

Την Τρίτη (12/3) το βράδυ, η Μπουρζ φιλοξενεί την ουκρανική Προμετέι στη Γαλλία, στον πρώτο knock-out προημιτελικό του EuroCup. To πρόγραμμα της φάσης των «οκτώ» ολοκληρώνεται την Τετάρτη (14/3) στο Παρίσι.

Εντός των συνόρων χάθηκε (ή έστω μετριάστηκε) το ενδιαφέρον για το EuroCup, μιας και ο Άρης, ναι μεν δημιούργησε συνθήκες διάκρισης, τελικά όμως αποκλείστηκε από την ουκρανική Προμετέι, πριν την «φάση των οκτώ».

Μάλιστα, τώρα η Προμετέι, μαζί με την αντίπαλό της Μπουρζ, ανοίγει την... αυλαία των προημιτελικών και το βράδυ της Τρίτης (12/3, 20:30) θα λύσουν τις διαφορές τους στη Γαλλία και ο ένας από τους δύο θα προκριθεί στους ημιτελικούς.

Η Μπουρζ έχει το πλεονέκτημα έδρας, λόγω της κατάταξής της στην κανονική διάρκεια, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κλουζ που θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (13/3) στη Ρουμανία τους Λόντον Λάιονς και την ίδια μέρα η ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ θα κοντραριστεί στο Βελιγράδι με την Μπεσίκτας από την Κωσνταντινούπολη.

Το τριήμερο των προημιτελικών του EuroCup ολοκληρώνεται την Πέμπτη (14/3), τότε στο στο Παρίσι η τοπική Παρί θα υποδεχθεί την ισπανική Μπανταλόνα.

Eurocup: «Γκρέμισε» την Γκραν Κανάρια η Μπεσίκτας, πρόκριση για Προμετέι και Λάινος, αποχαιρέτησε ο Άρης
EUROCUP

00:22 - 07.03.2024

Eurocup: «Γκρέμισε» την Γκραν Κανάρια η Μπεσίκτας, πρόκριση για Προμετέι και Λάινος, αποχαιρέτησε ο Άρης

Δραματική πρόκριση πήρε η Μπεσίκτας στην έδρα της Γκραν Κανάρια, στο παιχνίδι που έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Eurocup. Η κάτοχος του Eurocup δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αφού οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 80-78 στην Ισπανία. Πρόκριση και για την Προμετέι εις βάρος του Άρη, ενώ οι Λόντον Λάιονς πέταξαν έξω την Τουρκ Τέλεκομ.

Οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν τις προκρίσεις θα συναντηθούν στα ημιτελικά σε σειρές που θα κριθούν στις δύο νίκες. Και ο νικητής από το νοκ άουτ της Μπουρζ με την Προμετέι, θα συναντήσει τον αντίστοιχο από το Χάποελ - Μπεσίκτας. Και από την άλλη πλευρά ο νικητής του Κλουζ - Λόντον Λάιονς θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό κοντρα στον νικητή του Παρί - Μπανταλόνα.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη 12 Μαρτίου
20:30 / Μπουρζ - Προμετέι

Τετάρτη 13 Μαρτίου
19:00 / Κλουζ - Λόντον Λάιονς
19:30 / Χάποελ Τελ Αβίβ - Μπεσίκτας

Πέμπτη 14 Μαρτίου
21:45 / Παρί - Μπανταλόνα