Ποιο είναι το αστρονομικό ποσό για τη νέα τηλεοπτική συμφωνία του ΝΒΑ!

Ποιο είναι το αστρονομικό ποσό για τη νέα τηλεοπτική συμφωνία του ΝΒΑ!

Γιάννης Πάλλας 00:02 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 12.03.2024

Περίπου 2,5 φορές περισσότερο από το προηγούμενο 9ετές συμβόλαιο αποτιμάται η σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ΝΒΑ η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 60 και 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το ΝΒΑ έχει ξεκινήσει σύμφωνα με δημοσιεύματα τις συζητήσεις για την υπογραφή νέας τηλεοπτικής συμφωνίας, καθώς η υπάρχουσα ολοκληρώνεται το 2025.

Η Λίγκα έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Disney και το TNT για την ανανέωση της συμφωνίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων με το νέο πακέτο να αποτιμάται τουλάχιστον 2,5 φορές περισσότερο από το ισχύον!

Το ΝΒΑ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Disney (ABC/ESPN) και το TNT για την ανανέωση του συμβολαίου τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι συζητήσεις θα είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο μέχρι τις 22 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014, η λίγκα επέκτεινε για πρώτη φορά το συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για 9 χρόνια έναντι 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν 2024-25.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sports Business Journal, η Disney και το TNT θα ήθελαν να επεκτείνουν τη συμφωνία στην ίδια βάση και θα ήθελαν να συμπεριλάβουν την αποκλειστικότητα για το Emirates NBA Cup, τη νέα ονομασία του τουρνουά που πραγματοποιείται μέσα στη σεζόν.

Παρότι υπήρχε έντονη φημολογία ότι το τουρνουά θα μπορούσε να παραχωρηθεί σε κάποια πλατφόρμα όπως το Netflix ή η Apple, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοργάνωση αναμένεται να ενταχθεί στα πακέτα της Turner και της Disney.

Η Amazon αναμένεται να παραμείνει υποψήφια για να διεκδικήσει τα εθνικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, όταν οι διαπραγματεύσεις με την Turner και τη Disney ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, το NBC θα συμπληρώσει τη Disney και το TNT με τακτικές μεταδόσεις των αγώνων της κανονικής περιόδου στο εθνικό δίκτυο.

Στο ΝΒΑ πιστεύουν ότι το νέο πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα αποτιμηθεί μεταξύ 60 και 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή τουλάχιστον 2,5 φορές περισσότερο από την 9ετή συμφωνία των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε η λίγκα με την Turner και την Disney το 2014.

Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις του ΝΒΑ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα ολοκληρωθούν το φετινό καλοκαίρι.