Eurocup: «Γκρέμισε» την Γκραν Κανάρια η Μπεσίκτας, πρόκριση για Προμετέι και Λάινος, αποχαιρέτησε ο Άρης

Eurocup: «Γκρέμισε» την Γκραν Κανάρια η Μπεσίκτας, πρόκριση για Προμετέι και Λάινος, αποχαιρέτησε ο Άρης

Νίκος Καλαμπάκας 00:22 - 07.03.2024

Δραματική πρόκριση πήρε η Μπεσίκτας στην έδρα της Γκραν Κανάρια, στο παιχνίδι που έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Eurocup. Η κάτοχος του Eurocup δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση, αφού οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 80-78 στην Ισπανία. Πρόκριση και για την Προμετέι εις βάρος του Άρη, ενώ οι Λόντον Λάιονς πέταξαν έξω την Τουρκ Τέλεκομ.

Η Προμετέι πέρασε στα προημιτελικά με μια πειστική νίκη επί του Άρη στην "Arena Riga" της λετονικής πρωτεύουσας. Ο Καλέμπ Αγκάντα σημείωσε 8 πόντους σε ένα 10-2 των γηπεδούχων για να δώσει τον ρυθμό και η ουκρανική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο έλεγχο στο υπόλοιπο της διαδρομής. Οι Αγκάντα, Κλαβέλ, Τκατσένκο σημείωσαν από 16 πόντους ο καθένας ενώ για τον Άρη που αποχαιρετά τη διοργάνωση, ο Χάρελ σημείωσε 22. Η Προμετέι θα αντιμετωπίσει την Μπουργκ στους προημιτελικούς την επόμενη εβδομάδα στη Γαλλία.

Ο Ρόνι Χάρελ πρωτοστάτησε με 20 και ο Τολιόπουλος συμπλήρωσε 13 για τον την ελληνική ομάδα, που κέρδισε τον σεβασμό για τον ανταγωνισμό που επέδειξε μετά από μια σεζόν επιστροφής στην Ευρώπη.

Το Λονδίνο συγκλονίστηκε από την επίσκεψη της Τουρκ Τέλεκομ, όμως τελικά πέρασε στα προημιτελικά μπροστά σε ένα θορυβώδες πλήθος στην αρένα "Copper Box". Οι Λάιονς θα αντιμετωπίσουν τη ρουμανική Κλουζ Ναπόκα στο δρόμο για μια θέση στα ημιτελικά.

Ο Ντέιβιντ Νουάμπα έδωσε ρυθμό στα «Λιοντάρια» με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Γκέιμπ Ολασένι σημείωσε 18 πόντους, καθώς το παραπάνω δίδυμο υπογράμμισε την ανωτερότητα των γηπεδούχων στο ζωγραφιστό. Στο άλλο άκρο, ο Ουάλας ηγήθηκε των Τούρκων με 25 πόντους στο παιχνίδι.

Γκραν Κανάρια και Μπεσίκτας έδωσαν φοβερή μάχη στην έδρα της πρώτης με τους Τούρκους να παίρνουν τελικά την πρόκριση. Οι παίκτες των «αετών» επικράτησαν με σκορ 80-78 και θα βρεθούν στην επόμενη φάση αντιμέτωποι με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Το παιχνίδι ήταν δραματικό με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι - χέρι και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα από το πρώτο, μέχρι το προτελευταίο λεπτό του. Η Μπεσίκτας τελικά πήρε προβάδισμα 4ων πόντων, έσπασε την έδρα των Ισπανών και τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (12-13/3)

Παρί-Μπανταλόνα

Κλουζ Ναπόκα-Λόντον Λάιονς

Μπουργκ-Προμετέι

Χάποελ Τελ Αβίβ- Μπεσίκτας