Ιστοί αράχνης, χρησιμοποιημένες οδοντόκρεμες και αίματα - Η κόλαση που έζησε η σούπερ σταρ του WNBA στις φυλακές της Ρωσίας

Ιστοί αράχνης, χρησιμοποιημένες οδοντόκρεμες και αίματα - Η κόλαση που έζησε η σούπερ σταρ του WNBA στις φυλακές της Ρωσίας

Χρήστος Τσάλτας 20:36 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 17.05.2024

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έζησε τον απόλυτο εφιάλτη για 11 μήνες σε φυλακή της Ρωσίας, με τις περιγραφές για της συνθήκες κράτησης να είναι γλαφυρές και ανατριχιαστικές.

Ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια ήταν η Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Όχι για τις επιδόσεις της στα παρκέ του WNBA, αλλά για την κράτησή της στις φυλακές της Ρωσίας, που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις.

Εν τέλει, η Γκράινερ επέστρεψε στη χώρα της, τον χειμώνα του 2022 και επέστρεψε σταδιακά σε ρυθμούς... κανονικότητας. Όσα έζησε όμως στην Ρωσία δεν τα ξέχασε και τα εξιστόρησε, με την περιγραφή να παγώνει την ανάσα.

Μιλώντας για ABC για τις συνθήκες που βίωσε στη Ρωσία η BG τόνισε: «Το στρώμα είχε μια τεράστια κηλίδα αίματος και σου δίνουν πολύ λεπτά σεντόνια, οπότε πρακτικά είσαι ξαπλωμένος σε ράβδους», ανέφερε αρχικά, για να εξηγήσει τους λόγους που έκοψε τα μαλλιά της κατά τη διάρκεια της κράτησης στις φυλακές.

«Ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί. Είχαμε αράχνες στην κορυφή του κρεβατιού μου να φτιάχνουν φωλιές. Τα dreadlocks μου άρχισαν να παγώνουν και έμειναν υγρά και κρύα, οπότε αρρώστησα. Πρέπει να κάνεις ό,τι πρέπει για να επιβιώσεις. Είπα, "Πώς θα μπορούσα να κάνω αυτό το λάθος; Μπορούσα να δω όλα τα πράγματα για τα οποία είχα δουλέψει τόσο σκληρά για να καταρρεύσουν και να εξαφανιστούν».

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε διπλωματικό θρίλερ, η Γκρίανερ ανταλλάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 με τον έμπορο όπλων, Βίκτορ Μπουτ, που κατηγορήθηκε ως «έμπορος του θανάτου».

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και Μακάμπι - Παναθηναϊκός για το Game 4