Οι Νετς έχασαν, αλλά ο Καμ Τόμας κάνει πάταγο! (vids)
i

Καμ Τόμας, Νετς © photo by Jamie Squire / Getty Images / Ideal Images

Οι Νετς έχασαν, αλλά ο Καμ Τόμας κάνει πάταγο! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:05 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 06:25 - 07.02.2023

Ο 21χρονος Καμ Τόμας μέσα στην… αναμπουμπούλα των Νετς και αφού είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους πριν λίγες ώρες, τώρα έβαλε 47, οι Κλίπερς νίκησαν (124-116), αλλά αυτός έγινε ο νεότερος παίκτης μετά τον ΛεΜπρόν με τέτοια επίδοση!

To Μπρούκλιν καλείται να πάρει αποφάσεις. Λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή του Κάιρι Ίρβινγκ στους Ντάλας Μάβερικς, οι Νετς έχασαν από τους Λ.Α. Κλίπερς με 124-116. 

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, καθώς στην ομάδα προσπαθουν να καταλήξουν στο τι θα κάνει με τον Σπένσερ Ντίνγουιντι, που ήρθε μαζί με τον Ντόριαν Φίνι-Σμιθ από τους Καουμπόηδες ως ανταπόδοση στην καταχώρηση του Ίρβινγκ. Είναι πιθανό να μπει ξανά σε πακέτο ανταλλαγής με προορισμό το Τορόντο. Το Μπρούκλιν θέλει τον Φρεντ ΒανΒλιτ, ο οποίος παραχωρείται από τους Ράπτορς, αλλά καλά θα κάνει να δει τι σκοπούς έχει με τον Καμ Τόμας.

Ο 21χρονος Αμερικανός γκαρντ, γεννημένος στην Ιαπωνία, στο προηγούμενο παιχνίδι των Νετς έκανε ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους. Τώρα κόντρα στους Κλίπερς είχε 47. Νέο ρεκόρ! 

Μέχρι πριν από λίγες ώρες ο Τόμας δεν είχε καν ρόλο στην ομάδα και τώρα σαρώνει! Μάλιστα, έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που κατέγραψε 40+ πόντους σε διαδοχικά παιχνίδια.

Επίσης μόνο αυτός, ο ΛεΜπρόν και οι Άλεν Άιβερσον, Κέβιν Ντουράντ, Λούκα Ντόντσιτς και Άντριου Ουίγκινς εχουν καταγράψει τέτοια επίδοση πριν κλείσουν τα 22 τους χρόνια.  

Ο Καμ Τόμας έγινε ο σταρ του Μπρούκλιν και οι Νετς νίκησαν τους Ουίζαρντς (vids)
NBA

05:22 - 05.02.2023

Ο Καμ Τόμας έγινε ο σταρ του Μπρούκλιν και οι Νετς νίκησαν τους Ουίζαρντς (vids)

Ο 21χρονος Καμ Τόμας εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Ντουράντ και Ίρβινγκ, μπήκε στο γήπεδο και έβαλε 44 πόντους μέχρι οι Νετς να φθάσουν στη νίκη (125-123) επί των Ουίζαρντς - Ήττα των Λέικερς στη Νέα Ορλεάνη.

Μπορεί τελικά ο Καμ Τόμας να είναι ο επόμενος σούπερ σταρ της ομάδας, τώρα που έφυγε ο Ίρβινγκ. Απόντως και του Κέβιν Ντουράντ πάντως, κάνει μεγάλη αίσθηση στο πρωτάθλημα. 

Πάντως, οι Κλίπερς κατάφεραν με σοβαρότητα και με στρατηγική να μην επηρεαστούν από τους 47 πόντους (με 7/11 τρίποντα) του νεαρού. Με τον Πολ Τζορτζ (29 πόντοι), τον Κουάι Λέοναρντ (24 πόντοι), αλλά και τον Ίβιτσα Ζούμπατς, οι Καλιφορνέζοι βρήκαν τον τρόπο να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι την 31η νίκη τους στο πρωτάθλημα.